Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 28.03.2012.
10:46
Beta A

Đilas može i sa DSS-om, ali DSS neće?

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da je spreman da posle izbora vlast u Beogradu formira i sa Demokratskom strankom Srbije bez "obzira na rozliku u domenu visoke politike". IPak, DSS smatra da se formiranje vlasti u Beogradu ne može odvojiti od pitanja formiranja republičke vlade

 "Logično je da ne idemo sa onima koji nas nazivaju lopovima i hohštaplerima"

Upitan o tome sa kim bi pravio vlast u Beogradu, Đilas je u intervjuu današnjim "Večernjim novostima" rekao da "ne vidi zašto DSS sutra ne bi bio deo vlasti bez obzira na razliku u domenu 'visoke politike'".

Đilas je ponovio da želi još jedan mandat na mestu gradonačelnika Beograda.

"Te politike u vođenju Beograda nema, ovde se rešavaju svakodnevni problemi", rekao je on.

Đilas, koji je gradonačelnik Beograda, rekao je da nije spreman za koalicije sa onim strankama koje vlast na čijem je on čelu nazivaju lopovskom.

"Logično je da ne idemo sa onima koji nas nazivaju lopovima i hohštaplerima", rekao je Đilas aludirajući na Srpsku naprednu stranku koja aktuelnu vlast u Beogradu optužuje za preterano trošenje.

Demokratska stranka Srbije (DSS)smatra da se formiranje vlasti u Beogradu ne može odvojiti od pitanja formiranja republičke vlade, rekao je danas portparol te
stranke Petar Petković.

Povodom izjave zamenika predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa da se formiranje buduće vlasti u Beogradu odvoji od "visoke politike", Petković je agenciji Beta rekao da su za DSS formiranje republičke vlade i vlasti u Beogradu "nerazdvojno povezani".

Kako je naveo, DSS "kao potpuno neprihvatljiv odbacuje predlog zamenika predsednika DS da se formiranje buduće vlasti u Beogradu odvoji od politike i političkih načela".

DSS smatra da bi to značilo da će takva vlast "predstavljati zbir golih pojedinačnih interesa", rekao je Petković.

DSS se iz najdubljih uverenja zalaže za političku i vojnu neutralnost Srbije i Beograd treba da bude ključna okosnica političke neutralnosti, istakao je portparol te stranke.

Kako je naveo, politička neutralnost širom otvara vrata snažnom razvoju Beograda i cele Srbije i samo na osnovu tog programa DS može da razgovara o formiranju republičke vlade i vlasti u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.03.2012. 10:57
KOSTUNICA JE U PRAVU ,NIKADA I NIGDE SA ZUTIMA.
Sreda 28.03.2012. 11:35
Ovo je samo test..da vide da li bi DSS posle izbora sa njima pravio republicku vladu... ALI OD TOGA NEMA NISTA! DSS DVERI SRS ce birati sa kime ce praviti vladu..a sa evroatlantskim fanaticima nece sigurno nikada! Ovi kada kazu "Evropa nema alternativu"..to mu dodje kao neki eu dzihad..ili eu ili da se svi samoubijemo xaxa..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online