Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Sreda 28.03.2012.
19:01
Beta A

Čeda: Autonomnija Vojvodina - modernija Srbija!

Lider Lliberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas na predizbornom skupu u Novoj Crnji da modernizacije Srbije nema bez drugačije uloge Vojvodine, a založio se i za ustavne reforme koje će potpuno afirmisati autonomiju severne pokrajine.

Čedomir Jovanović: Treba potpuno afirmisati koncept autonomije Vojvodine
 

"To znači stvaranje moderne Srbije, formulisanje vrlo jasnog modela autonomije koji će počivati na izvršnoj, sudskoj i zakonodavnoj vlasti. Samo tako možemo najefikasnije odgovoriti na probleme ljudi koji žive u Vojvodini i afirmisati njihove potencijale", kazao je Jovanović, a prenosi se u saopštenju LDP-a.


Lider LDP-a poručio je da bi jedan od ključnih poslova pred Srbijom trebalo da bude ustavna reforma zemlje.


"Cilj je modernizacija Srbije i u okviru te moderne Srbije potpuno afirmisanje koncepta autonomije Vojvodine sa izvršnom, sudskom i zakonodavnom vlašću koje su neophodne za njeno normalno funkcionisanje i razvoj", rekao je Jovanović i dodao da se "ne može pobeći pod plastenik, pod haubu nekog Fijata, pred problemima Vojvodine koji su tako ozbiljni".


On je naveo da vlast više ne može da sakrije efekte loše organizovane države, koji su rezultat ambicije političara da prikriju svoju nesposobnost i pobegnu.


"Očekujemo od najodgovornijih političara u zemlji, Tadića i Nikolića, kao i svih drugih koji se pojavljuju kao nosioci lista u kampanji, da govore istinu o problemima koji su najznačajniji. Rešenje je razgovor s ljudima, dogovor oko posla koji mora da se uradi, modernizacija zemlje", poručio je predsednik LDP-a.


On je liderima Demokratske stranke i naprednjaka, Tadiću i Nikoliću poručio i da treba da "promene svoj pristup u ovoj kampanji i da umesto sukoba i međusobnih ratova koji nam nude, pokažu jednu novu vrstu spremnosti koje među njima do sada nije bilo".

POVEZANE VESTI

Sreda 28.03.2012. 19:28
ovaj buljavi narkoman se u ozbiljnoj drzavi ne bi nanosao glave. cim bi krenuo da laje pojeo bi ga mrak.
Sreda 28.03.2012. 19:30
Placen da unosi podele i razdor medju srbe.. Sudska,izvrsna i zakonodavna vlast su u nadleznosti DRZAVE.. Srbi u pokrajini su gradjani drugog reda jer iako ih ima preko 75% nisu zastupljeni u organima vlasti ni sa 50 posto...Na nivou pokrajine i manje..mnogo manje..Neka se izbore za svoja prava a ne da manjine vladaju pokrajinom i traze preko hleba pogace!
Sreda 28.03.2012. 19:53
Cedo, bez obzira sto je u pitanju predizborna trka za glasovima , za zagovaranje separatizma bi te ozbiljna drzava pozvala da das izjavu! POSTOJI LI DRZAVNA BEZBEDNOS U SRBIJI?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online