Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Četvrtak 29.03.2012.
08:31
B92, Jutarnji list A

"Mitrović debelo profitirao od JUL-a"

Mira Marković se u svojoj knjizi Destierrada e imperdida (Prognana i neizgubljena) obračunala sa vlasnikom Pinka, Željkom Mitrovićem, nekada bliskim saradnikom. Mitrović je tokom '90-ih bio član JUL-a, partije koju je vodila Mira Marković i zahvaljujući kojoj je, kako piše supruga Slobodana Miloševića, debelo profitirao.

Otkrila pikantne detalje o bivšem partijskom kolegi: Mirjana Marković
 

Razlog za sukob dva nekada bliska saradnika koji je obelodanjen u knjizi, bio je intervju Željka Mitrovića dat hrvatskom Jutarnjem listu 2007. godine.


Iako Mira Marković ne navodi o kojem je intervjuu i kojim novinama reč, već spominje samo "neke zagrebačke novine", iz citiranih delova u knjizi vidljivo je da se radi upravo o intervju s Mitrovićem koji je pod naslovom "Mr. Pink: Težak sam oko milijardu dolara" Jutarnji list objavio u drugoj polovini avgusta 2007.


S obzirom na rekacije koje je objavila u knjizi, koju su prošle nedelje u Beogradu promovisali njeni i nekada bliski saradnici Slobodana Miloševića, Miru Marković su posebno pogodile izjave koje je 2007. dao vlasnik Pinka - da je bio "samo član JUL-a", da je sve ono što je radio za tu stranku bilo "profesionalno, a ne politički", i kako mu je "politika služila kao kišobran".

Vučićev prijatelj, koji će se prikloniti svakome ako ima koristi

Opisujući Mitrovićev karakter, Marković u knjizi promovisanoj prošle nedelje kaže: "Posle svih ovih godina je jasno - on će se priključiti svakome od koga može imati koristi i distanciraće se od svakoga od koga je nema ili smatra da može imati štete".

Mira Marković dodala je i da "Željko Mitrović danas u Srbiji slovi kao veliki prijatelj Aleksandra Vučića, potpredsednika Srpske napredne stranke".


Očajan zbog izborne "greške"

O tome da je Željko Mitrović bio "samo član JUL-a", Mira Marković piše da je bio mnogo više od toga i navodi pikantan detalj:
 

Nabrajao zasluge za JUL i ljubav prema partiji: Željko Mitrović

"Bio je kandidat za člana Glavnog odbora. Kad su na kraju Kongresa na monitoru u sali emitovana imena kandidata za članove Glavnog odbora i imena novoizabranih članova Glavnog odbora, neko me je diskretno obavestio da Željkovog imena nema na ekranu i da je odjurio kući sav očajan", piše Mira Marković i nastavlja:


"Razume se, radilo se o grešci. Bio je vrlo aktivan u partiji, narodni poslanik, bilo je logično da bude ne samo kandidat za člana Glavnog odbora već i član Glavnog odbora. Odmah sam ga pozvala kući, razgovarala sam s jednim očajnim čovekom. Nabrojao mi je, uzbuđeno, sve svoje zasluge za JUL i svu svoju ljubav prema JUL-u, a ja sam sve prihvatila i zamolila ga da dođe kod mene kući. Rekla sam mu da se radi o grešci i da ćemo tu grešku momentalno ispraviti. I ispravili smo je."


Utešen večerom na Adi Ciganliji

"Pre nego što sam pošla kući zvali smo medije i molili da se u sastav Glavnog odbora unese i Željkovo ime", nastavlja Marković. Nekako smo u isto vreme došli u Rezidenciju. On sa ženom. Ne bih, razume se, o vizuelnim i verbalnim detaljima njegovog očajanja. Tešila sam ga već s vrata do salona u kojem smo seli. Malo kasnije nam se pridružio moj muž. Objasnila sam mu o čemu se radi. Malo smo razgovarali šaleći se na račun tog propusta i Željkove reakcije, onda sam ja pozvala još nekoliko drugova pa smo otišli na večeru u jedan mali restoran na Adi. Željko je bio utešen".


U poglavlju "Socijalni i moralni ateist", Mira Marković opisuje i kako je Mitrović, zahvaljujući JUL-u, tih godina počeo naglo da se bogati.


"U tom periodu sagradio je veliku, lepu i modernu vilu za sebe na Dedinju i ogromnu televizijsku zgradu, takođe na Dedinju", piše Marković i zaključuje: "Željko je od JUL-a dobio više nego što mu je dao."

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.03.2012. 09:28
jadno i bedno , važi za oboje
Četvrtak 29.03.2012. 10:30
Najveci problem u Srba je kratko pamcenje, koje nam je izgleda nacionalna karakteristika. Secamo se turske okupacije, a ne secamo se ko nas je jahao pre 5, 10, 20 godina. Pa naravano da je profitirao. A onda zajedno sa RTS-om tukao narod u mozak. Dok su nam ubijali narod po Hrvatskoj, BiH a mi se tukli sa penzionerima za jedan jogurt, ili veknu hleba ako smo imali vezu u pekari, nama su pustali Srecne ljude, i pesmica tipa "Koka-kola, Malboro, Suzuki, diskoteke...to je zivot...nikom nije lepse nego nama..." A onda je Mitrovic, kao i mnogi iz starog rezima napravio dil sa zutom bandom. Preziveli su revoluciju da bi sada radili u interesu ovih kvislinga. Vrhunac je koalicija DS-SPS.
Četvrtak 29.03.2012. 09:47
"Ljubav" iz interesa, ne bi on jurio MM da nije i njemu procurio deo plena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online