Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 02.04.2012.
12:24
Kurir A

Skupštinu stiže staro prokletstvo

Zaposleni u Domu Narodne skupštine traže da se vrate u staru zgradu parlamenta u Ulici Kralja Milana jer se plaše čudnog pucketanja i jezive škripe koju čuju uveče, piše "Kurir"!

A da nije možda žižak?! Sala za sednice Skupštine Srbije, kao i mnoge prostorije obloženi su drvetom

Nekoliko službenika je već dobilo premeštaj u drugu zgradu. Istina, ne zvanično zbog duhova, ali im je, priznaju, laknulo.

"Koliko god čudno zvučalo, nešto se dešava, a to pričaju mnogi zaposleni. Kad se uveče ostane duže na poslu, čuje se neko čudno pucketanje i jezivo škripanje i kao da je još neko tu", rekao je izvor "Kurira" i dodaje i da se u parlamentu prepričava i prošlovekovna legenda o proročanstvu babe Cane - Spasenije Jovanović s Dorćola.

Baba Cana je arhitekti Jovanu Ilkiću, koji je gradio Narodnu skupštinu, rekla: "Neće dobro da se svrši, zidate na zavezano mesto. Reci kralju da se mane ćorava posla!"

Da li je gatara mislila na rimsko groblje, čiji je deo iskopan prilikom pripreme za izlivanje temelja, ne zna se. S druge strane, tadašnja beogradska štampa pisala je i o drugim "zanimljivostima" koje se nalaze ispod sadašnje Skupštine.

Naime, nedaleko od Trga Nikole Pašića bila je Batal-džamija, pa se "prokletstvo" povezuje sa nekadašnjim turskim grobljem na toj lokaciji.

Sekretar Skupštine Veljko Odalović na pitanje da li je čuo čudno pucketanje i da li zaposleni traže da se presele, kaže da u takve stvari ne veruje.

"Zanimljive su to priče, čuo sam za te legende, ali zaista ne verujem u takve stvari", kratko je rekao.

Šefica parlamenta Slavica Đukić Dejanović nije imala čudne "posete".


"Zgrada Skupštine je među najlepšima u regionu i Evropi, plenarne sednice u tom zdanju podigle su nivo parlamenta. Posetioci se dive lepoti enterijera. Nisam čula pucketanje i škripu, a često sam u Skupštini", rekla je Dejanovićeva.

Ponedeljak 02.04.2012. 12:47
Duse onih koje je vlast naterala da umru od gladi...ne daju im mira.....
Ponedeljak 02.04.2012. 12:34
Ili je proradila savest pojedincima zbog jahanja na grbači naroda, ili pojedinci pripremaju za sebe teren posle Đurđevdana
Ponedeljak 02.04.2012. 13:20
I sa ovakvim sujevernim politicarima da se gradi realna buducnost Srbije!? Nemam nista protiv "ako" necega ima u vidovitim recima Starih ali ove predrasude ovako javno izneti kao razlog za premestanje je ravno zatucanim malogradjanima, "cuje se pucketanje"!? Ma i ja slicno "cujem" zveckanje lanaca pa opet ne verujem da ce se desiti i kome :D)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online