Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 09.04.2012.
12:54
Beta A

LDP: Vojvodini izvršna, sudska i zakonodavna vlast

Potpredsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Dušan Mijić izjavio je u ponedeljak da se ta stranka zauzima da Vojvodina ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, kao i izvorne prihode i imovinu.

Kad se Vojvodini obezbedi sve u vezi sa vlašću, svi da se dobrovoljno jave da daju po 5 litara krvi za pokrajinu-republiku
 

Mijić je na konferenciji za novinare u Novom Sadu optužio neke druge partije da su neiskrene u zalaganju za autonomiju Vojvodine. Prema njegovim rečima, to se pre svega odnosi na Socijalističku partiju Srbije (SPS), čiji funkcioneri sada izjavljuju da su za "snažnu Vojvodinu", a da se pre toga nisu odredili prema Miloševićevoj politici, koja je tokom devedesetih "uništila Vojvodinu".


"Hoću da podsetim da je ’jogurt revolucijom’ iz 1988. godine ukinuta upravo ta snažna Vojvodina, i to od strane Miloševićevog režima", rekao je Mijić.


Prema njegovim rečima, i Ujedinjeni regioni Srbije, koji se sada zauzimaju za decentralizaciju, imali su dovoljno vremena da pokažu koliko su zaista iskreno za decentralizaciju, pošto su od 2000. godine na vlasti.


Mijić je rekao da Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ima svoje zasluge u borbi za autonomiju Vojvodine, ali je sada u koaliciji sa Demokratskom strankom, koja je u proteklom mandatu na republičkom nivou vodila politiku koja nije bila dobra za Vojvodinu.


Kritikovao je i Vladu Srbije jer još nije donela uredbu kojom se Vojvodini vraća određena imovina, na osnovu dogovora koju je premijer Mirko Cvetković postigao sa LSV-om.


"To je još jedan dokaz da se o Vojvodini ne može razgovarati na osnovu nekakvih dogovora, već da pitanje imovine Vojvodine mora biti regulisano zakonom", kazao je Mijić, koji je i predsednik Pokrajinskog odbora LDP-a.


Mijić je ocenio da Vojvodini treba da pripadnu sva prirodna dobra i bogatstva koja se nalaze na njenoj teritoriji, uključujući i putnu i železničku mrežu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.04.2012. 13:25
treba zabraniti LDP zato sto otvoreno rade protiv drzave i ustava. samo u srbiji ona narkomanska beda sa sumnjivom prosloscu se moze baviti politikom.
Ponedeljak 09.04.2012. 13:10
Čestitam na otvorenosti, nemogu na hrabrosti jer ovo graniči sa ludošću. "LDP: Vojvodini izvršna, sudska i zakonodavna vlast" - i granični prelazi na Dunavu i Savi su odmah tu. Stranka koja je jedina na crti - tripuje za Srbiju. Sve to kod Recka u rudnike, odmah po objavljivanju preliminarnih rezultata.
Ponedeljak 09.04.2012. 13:34
Ako neke stranke misle da dele sakom i kapom ono sto ugrozava drzavnost Srbije na celoj zeritoriji..te stranke odmah po ustavu zabraniti! Neka idu po okolnim zemljama sa takvim idejama pa da vide kako ce proci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online