Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 19.04.2012.
12:36 >> 15:37h
Beta A

Stanković izviždan: "Neću smanjiti plate lekarima"

Ministar Zoran Stanković obećao da plate neće biti smanjene lekarima koji ispune normu i kazao da je većina zahteva štrajkača u zdravstvu već ispunjena.

Oko 1.000 zdravstvenih radnika u organizaciji Sindikata zaposlenih u zdravstvu okupilo se danas na protestu u centru Beograda zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih.

Okupljenima se obratio i ministar zdravlja Zoran Stanković. Njega su, međutim, nezadovoljni zdravstveni radnici izviždali ne dozvoljavajući mu nekoliko minuta da se obrati!

"Onaj ko ispuni prosečnu normu u zdravstvenoj ustanovi u kojoj radi, dobiće 100 odsto zarade, onome ko ne ispuni biće plata smanjena, a svako ko prebaci normu dobiće povećanje plate", rekao je Stanković.

Ministar je kazao da će biti isplaćene jubilarne nagrade stomatolozima i radnicima u zavodima za javno zdravlje, ali da  sindikati prethodno treba da naprave proračun.

"Vaše je pravo da štrajkujete, ali kao ministar zdravlja moram da kažem plate se neće smanjiti i biće ispravljena nepravda prema stomatolozima i zaposlenima u zavodima za javno zdravlje", rekao je Stanković.

On je dodao da neće biti ministar ako mu predstavnici sindikata kažu da lekar koga je odabralo 5.000 pacijenata treba da ima istu platu kao i onaj za koga se odlučilo 50 korisnika zdravstvene zaštite.

Stanković je dodao da će se odreći ministarske funkcije i ako mu sindikati kažu da istu platu treba da prime hirurg koji ima dve operacije mesečno i onaj koji operiše više od 200 pacijenata.

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i ustanovama socijalne zaštite danas su organizovali protest na Trgu Nikole Pašića zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja i ukidanja Uredbe o korektivnom koeficijentu.

Oni su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije i ministarstava zdravlja i rada i socijalne politike, gde će predati svoje zahteve.

Protest je organizovao Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije zbog najave o smanjenju plata. Okupljeni zahtevaju izmenu uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama kao i doslednu primenu potpisanih kolektivnih ugovora.

Zaposleni traže i da se odmah potpišu kolektivni ugovori u ustanovama u kojima to još nije učinjeno, kao i posebni kolektivni ugovori za socijalnu zaštitu.

Zahteva se i povlačenje i odlganje roka za primenu uredbe o korektivnom koeficijentu i povlačenje uredbe o uslovima koje mora da uspunjava zdravstvena ustanova za pružanje ugostiteljskih usluga.

Četvrtak 19.04.2012. 12:40
Сви незадовољни, сви у чабру, а ''обојени револуционари', са прирепцима' и тајкуни владају, а по свој прилици наставиће да владају - потпуно нелогично.
Četvrtak 19.04.2012. 12:40
Njih bi voleo da izlemaju spevijalci. Traze vece plate. Ma nisu ni ove sto imaju zasluzili. Procenat da prezivis posle njihove pomoci je jednocifren.
Četvrtak 19.04.2012. 12:54
Mere stednje.Obaraju se plate da bi se kupovala domaca fiat vozila.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online