Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 19.04.2012.
16:00
Beta A

Odbor za KiM: Niko ne može da nam uskrati pravo glasa!

Većina članova Odbora za KiM su na sednici ocenili da na Kosovu treba sprovesti izbore na svim nivoima, u sredinama u kojima to bezbednosni uslovi dozvoljavaju.

  "Sasvim je sigurno da ćemo izbore održati svugde gde smo slobodni ljudi"
 

"Održavanje izbora ne zavisi od volje nekog vladinog činovnika, već od volje srpskog naroda. Matematički gledano stečena su oba uslova - potreban i dovoljan - raspisani su izbori i srpski narod želi da glasa", kazao je Dragiša Đoković poslanik DS iz Kosovske Mitrovice.

Odbornik Vladimir Milentijević, član Demokratske stranke Srbije iz Zubinog Potoka, izjavio je da je Vlada Srbije jasno pokazala da joj je iz Brisela, Prištine i SAD naloženo da odustane od izbora i da je to prihvatila.

"Sasvim je sigurno da ćemo izbore održati svugde gde smo slobodni ljudi. To nam omogućuje činjenica da je predsednica parlamenta raspisala izbore na celoj teritoriji zemlje, da su oni u skladu sa Ustavom i zakonom Srbije", kazao je Milentijević.

On je poručio da Srbima pravo glasa ne mogu da uskrate ni ministar Goran Bogdanović, ni donedavni predsednik Srbije Boris Tadić, niti jedna politička partija.

Na sednici, kojoj je prisustvovalo osam od ukupno 17 članova, predsednik Odbora Ljubomir Kragović rekao je da Srbi neće dozvoliti da ostanu bez prava glasa koji im država Srbija ukida.

"Srbi u Briselu, Londonu, NJujorku imaju pravo glasa, a Srbi u Kosovskoj Mitrovici i Štrpcu nemaju, to pravo ima je ukinula Vlada Srbije, i to nećemo dozvoliti", kazao je Kragović i izrazio žaljenje što se Srbija sada poziva da ne želi da krši Rezoluciju 1244 koja se za izbore 2008. i 2010. godine nije pominjala.

Kragović, funkcioner Srpske radikalne stranke ocenio je da je sada jasno da država nema volje da u pokrajini održi izbore i da poštuje zakone i ustav, kao i da slepo izvršava naloge onih koji kažu "ako ne ukinete institucije na Kosovu nema ulaska u EU".

Jedini disonantan ton, na poslednjoj sednici Odbora za Kosovo i Metohiju u ovom sazivu, dao je Dejan Radenković iz Socijalističke partije Srbije, navodeći da opozicija i odbornici sa Kosova imaju pravo da srljaju, ali ne i da obmanjuju narod u Pokrajini.

"Nije patriotizam kada teraš narod u propast, nekad je mudrost važnija i veća", poručio je Radenković i podsetio da se UNMIK nije složio ni oko održvanja izbora 2008. godine, ali da je popustio kako bi se amortizovalo nezadovoljstvo Srba nakon proglašenja nezavisnosti Kosova.

Kragović je naveo da više neće sazivati sednice Odbora "ukoliko se na terenu ne dese drastične promene".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.04.2012. 16:53
Ovo je stvarno da se čovek zapita gde mi to živimo! Pobogu ljudi....pokušava se zabraniti jednom delu Srbije da glasa ! Gadi mi se ova vlast koja je dovela do ovoga...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online