Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 02.05.2012.
08:20
Beta A

RIK zapečatio listiće za 261.000 birača na Kosovu

Republička izborna komisija (RIK) odlučila je da zapečati po 261.000 listića za parlamentarne i predsedničke izbore i izborni materijal za šest opština na Kosovu na kojima izbori neće biti održani zbog bezbednosnih razloga.

RIK je komisijski zapečatio ranije štampane listiće i materijal za kosovske opštine Đakovica, Dečani, Suva Reka, Glogovac, Kačanik i Štimlje, gde je registrovana 261.000 birača. Odlučeno je i da izborni materijal sa Kosova posle glasanja, pored
Raške, bude prebačen i u Vranje tako što će u Rašku biti prebačen materijal sa severa Kosova i iz Peći, a u Vranje materijal iz Kosovskog pomoravlja i ostalih delova Kosova.

Foto: Ilustracija

RIK je u dogovoru sa OEBS-om odredio i 270 članova biračkih odbora za 90 biračkih mesta na Kosovu, tako da će svaki birački odbor imati po tri člana i to iz različitih stranaka da ne bude preglasavanja. Biračke odbore na Kosovu činiće predstavnici Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke i koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije.

RIK je noćas izdao ovlašćenje za praćenje izbora predstavnicima ambasada SAD i Velike Britanije, Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, OEBS-a, CESID-u, Japanskoj organizaciji za posmatranje izbora iz Tokija i Inicijativi za podršku demokratiji SILVA iz Danske.

RIK je ponovo kao neosnovan odbio prigovor Aleksandra Lišančića u vezi sa izbornom listom Nijedan od ponuđenih odgovora, kao i prigovore Sandžačke demokratske partije i Jedinstvene Srbije. Sednica RIK-a kasnila je sat vremena, pa je umesto u 20 počela u 21.

Izbori za predsednika Srbije, parlamentarni i lokalni izbori zakazani su za 6. maj.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.05.2012. 07:27
Досманлијски бандити су све предузели да покраду изборе, јер су свесни да их не могу добити!Све кад би се гласачки листићи са Космета и бројали под контролом вишестраначких комисија, нико не може да зна шта ће се дешавати за време транспорта листића до Врања и Рашке. С обзиром да издајничка власт није дозволила локалне изборе на Космету, опозиција би морала да позове Србе на Космету да бојктоују пр4едседничке и парламентарне изборе, јер они за њих и не значе ништа. Исто тако, опозиција би требало да позове гласаче на свим деташираним и посебним изборним местима (иностранство, затвори, гласање код куће) да такође бојкотују изборе због могућности фалсификовања. Избори су апсолутно нелегални...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online