Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 09.05.2012.
16:05
Beta A

Omerović: Samo se u Srbiji rehabilituju fašisti

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za rad i boračka pitanja Meho Omerović danas je, povodom Dana pobede nad fašizmom, izjavio da se samo u Srbiji rehabilituju oni koji su bili fašisti ili su im služili.

Meho Omerović

"Danas je najslavniji dan u istoriji moderne Evrope. Dan kada je pobeđeno najveće zlo 20. veka - fašizam. Zato je Dan pobede nad fašizmom i dan kad su stvoreni temelji moderne i ujedinjene Evrope. Antifašizam je ugrađen u taj temelj", naveo je Omerović. Prema njegovim rečima, tada je Srbija bila deo antihitlerovske koalicije i jedna od pobednica nad fašizmom.

"Danas smo kandidati da postanemo deo evropske porodice. Međutim, teško da nas iko tamo razume jer se Srbija odriče svog jedinog i stvarnog antifašističkog pokreta. Srbija se danas stidi dela svoje istorije koja je oslobodilačka, evropska i antifaštička", kazao je Omerović.

Kako je rekao, stideti se tog doprinosa u borbi protiv fašizma, isto je što i stideti se i žrtava koje su pale na tom antifašitičkom i evropskom putu.

Evropa čiji punopravni član Srbija želi da postane, ne stidi se niti žrtava niti spomenika koje im je podigla, rekao je Omerović i dodao da se u Evropi od grobova zločinaca i onih koji su služili fašizmu ne pokušavaju napraviti mesta hodočašća, već su oni sakriveni da se ne bi povampirili i napravili novo zlo.

"Nigde u Evropi se ne rehabilituju oni koji su bili fašisti ili su im služili. Samo u Srbiji", kazao je Omerović.

Prema njegovim rečima, Dan pobede nad fašizmom je i poslednja i najjača prepreka pokušajima oživljvanja tog zla Drugog svetskog rata.

"Zbog toga danas moramo da se setimo ko je od prvog dana bio na pravoj a ko na pogrešnoj strani istorije", kazao Omerović.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.05.2012. 16:02
Само се у Србији радикални исламисти не називају правим именом...
Sreda 09.05.2012. 17:15
Mora da misli na Sulju veličanstvenog! Gde će veća rehabilitacija od te??? Osmanlija naše pretke tamanio nabijao na kolac,decu odvodio u janičare,silovao žene i t d------!!!!!! a na TV je romantični neki hebac koji ima brdo žena !!!! Nego Meho....kako ti se ono paraprađed zvao?
Sreda 09.05.2012. 17:44
ovaj tudjinac iz tuzle bi da odredjuje srbiji ko je fasista, a ko ne. najstrasnije je sto sedi u skupstini ,a sa srbijom nikakve veze nema. oce li biti poslanika i iz donje papue,jugosloveni? dokle naivnosti srbi iz srbije?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online