Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 16.05.2012.
15:02
Beta A

Koštunica podržao Nikolića

Demokratska stranka Srbije (DSS) pozvala je danas građane da u drugom krugu predsedničkih izbora podrže kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, nakon dogovora lidera dve stranke o pitanjima neutralnosti i promene Ustava.

Koštunica i Nikolić su se saglasili i da se pitanje da li je u interesu Srbije da bude politički neutralna država

Predsednik DSS Vojislav Koštunica i predsednik SNS Tomislav Nikolić potpisali su sporazum o podršci kojim su se saglasili da postoji opravdana sumnja da je došlo do ozbiljnih izbornih neregularnosti i izborne krađe 6. maja, kao i dogovorili da se građani na referendumu izjasne o političkoj i vojnoj neutralnosti.

U sporazumu dve stranke navodi se da je utvrđeno, uz mnogobrojne druge neregularnosti, da nedostaje dvadeset džakova sa izbornim listićima a vlast uporno odbija razuman predlog da se ponovo prebroje glasovi, kao i da je, i pored opravdane sumnje u izbornu krađu predsednik SNS Tomislav Nikolić odlučio da je u interesu Srbije da se održi drugi izborni krug.

Koštunica i Nikolić su se saglasili i da se pitanje da li je u interesu Srbije da bude politički neutralna država, ili Srbija treba da bude članica EU, razreši na demokratski način, tako što će se o tome narod izjasniti na slobodnom referendumu.

DSS i SNS će vođenjem usaglašene politike u Skupštini Srbije omogućiti da se građani i o političkoj i o vojnoj neutralnosti izjasne na referendumu, piše u sporazumu.

Koštunica i Nikolić su se takođe saglasili da se pitanje promene Ustava Srbije neće pokretati i biti podržano bez saglasnosti obe stranke i da će DŠ i SNS u Skupštini Srbije voditi usaglašenu politiku kada je u pitanju Ustav Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.05.2012. 15:16
Glasam za Nikolica,samo da maknemo ovog pedera Tadica pa nek bude kako bude...Dosta je bre vise,12 godina na vlasti a drzava sve vise tone...Na kraju bice gori i od Milosevica...
Sreda 16.05.2012. 15:17
"Koštunica i Nikolić su se saglasili i da se pitanje da li je u interesu Srbije da bude politički neutralna država, ili Srbija treba da bude članica EU, razreši na demokratski način, tako što će se o tome narod izjasniti na slobodnom referendumu." Ovo je prava stvar,da konacno i narod kaze svoje misljenje jak potez!
Sreda 16.05.2012. 15:24
E moj Vojo srbine dali si svestan koliko si kriv da si pomogao ovim došljacima okupatorima srbije da dođu na vlast ,vidiš li i čuješ li kako vam dođoša bosanac iz sarajeva Boris Tadić usred vaše rođene srbije vama šumadincima drži predavanje o patriotizmu ,vidiš li kako bosanac Đilas vršlja beogradom i steče enormno bogastvo ,kako mađar Pajtić polako ali sigurno priprema Vojvodinu na odcepljenje,umesto da ste se udružili sa Nikolićem i srpskom naprednom strankom zajedno sa ostalim srpskim patriotskim strankama izađete na ulicu zajed iskinete i maknete ovo okupatorsko zlo za srbiju i srpski narod vi se dopisujete,a kad su oni 5 oktobra izvršili državni udar i rušili vi ste ih podržali
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online