Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 25.05.2012.
16:33
Beta A

DS: SNS kidnapovao odbornika u Surčinu da bi formirali većinu

Skupštinska većina u opštini Surčin koju čine Srpska napredna stranka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS) izabrala je danas Stevana Šušu iz SNS za predsednika Skupštine opštine Surčin, na sednici čiji početak je obeležio incident zbog kojeg je morala da reaguje i policija.

Haos pri konstituisanju opštine Surčin

Sednica je održana uz nekoliko incidenata, intervenisala je i policija, ali je na karaju, kako je rečeno agenciji Beta u MUP, uspostavljen red i mir. Bivši predsednik opštine Sručin i predsednik Opštinskog odbora DS Vojislav Janošević kazao je da je sednica koja se sada održava nelegitimna.

"Održava se neka sednica koja je zakonski nelegitimna, mi smo sednicu zakazali na ispravan način, a oni su ugrozili živote ljudi, kidnapovali jednog čoveka, držali ga stisnutog ispod ruku i održali skup nazvan skupštinskom sednicom", rekao je Janošević.

Prethodno održavanje sednice sprečila je grupa građana. Na toj sednici vlast je trebalo da formira DS zajedno sa Pokretom za bogatu opštinu Surčin. Okupljeni građani su polomili nikoliko stakala, zbog čega je intervenisala i policija.

 

Vojislav Janošević tvrdi da je reč o pristalicama naprednjaka koji su nezadovoljni što je jedan njihov odbornik prešao u redove DS-a.

 

U MUP-u kažu da je policijska brigada koja je izašla na teren uspostavila javni red i mir, iako se još uvek nisu razišli svi građani.

On je naveo da je DS imao većinu za formiranje vlasti sa grupom građana "Pokret za bogatiji Surčin" i jednim odbornikom iz SNS koji je odlučio da podrži DS, ali mu to danas stranačke kolege fizički nisu dozvolile.

"Oni nam sad traže pečate da predamo, ali mi nećemo, verovatno ćemo da podnesemo tužbu Upravnom sudu zbog nasilja i nelegalne sednice", rekao je Janošević.

Predsednik Gradskog odora SNS Nebojša Stefanović kazao je da u Sručinu postoji stabilna većina i da će do kraja dana izabrati sigurno i predsednika opštine, a da će posle toga ako pečate ne budu dobili uz krivične prijave sve prepustiti nadležnim državnim organima. On je naveo da su besmisleni Januševićevi navodi o otmici i prisilnom držanju čoveka na sednici.

"Više desetina novinara je videlo da su svi glasali svojom voljom. DS je mislila da će kupovinom glasova da pokuša da prekroji narodnu volju. To je vreme davno prošlo i nećemo to dozvoliti više nikada", rekao Stefanović.

Skupština opština Surčin ima 35 odbornika, a DS je na lokalnim izborima u toj opštini osvojila 11 odborničkih mesta, SNS 10, Ujedinjeni regioni Srbije šest, Pokret za bogatu opštinu Surčin pet i Socijalistička partija Srbije tri.

POVEZANE VESTI

Petak 25.05.2012. 17:51
Ako sam ja dobro juče pročitao ..upravni sud je usvojio žalbu DSS-A na izbore u Surčinu i poništeni su i ponavljaju se na 14 od 15 biračkih mesta! O čemu se sada radi ako se opštinski izbori ponavljaju?
Subota 26.05.2012. 06:18
Neće ovaj slučaj da bude usamljen.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online