Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 28.05.2012.
14:26
Smedia A

Mađarski neonacisti sviraju u Vojvodini

Mađarski neonacistički bend "Nacionalni front" nastupiće u vojvođanskom mestu Stara Moravica, upozorava organizacija Antifašistička akcija Novog Sada.

Jedan od nastupa "Nacionalnog fronta"

Organizacija Antifašistička akcija Novog Sada (AFANS) upozorila je da se za 2. jun u vojvodjanskom mestu Stara Moravica priprema koncert neonacističkog benda "Nacionalni front" (Nemzeti Front) iz Mađarske.

"Nacionalni front" je grupa koja postoji više od 20 godina, pesme su im otvoreno nacističke, a članovi su dugogodišnji aktivisti neonacističkih i šovinističkih grupa, navela je Antifašistička akcija na svom sajtu. Dodaje se da su pojedini članovi benda 1999. godine bili osuđeni na šest, osam i 12 meseci zatvora zbog raspirivanja verske, rasne i nacionalne mržnje, posle čega im je bilo zabranjeno da sviraju, a svi CD-ovi su im bili zaplenjeni.

"Jedni su od najglasnijih zagovornika romskih pogroma. Na njihovim koncertima vijore se nacističke zastave i slave se Hitler i nacizam. Svake godine u Mohaču održavaju tradicionalni koncert 'Beli Božić'", saopštila je Antifašistička akcija.

Mediji su prošle sedmice najavili da će u Kanjiži u julu biti održan "EMI festival" na kojem će se pojaviti i neki neonacistički bendovi, a "specijalni gost" će biti advokat pokojnog Šandora Kepira, koji je bio optužen za učešće u zločinima u fašističkoj Novosadskoj raciji 1942. godine.

U sklopu festivala biće održano i predavanje o Miklošu Hortiju, regentu koji je za vreme Drugog svetskog rata vladao kvislinškom Mađarskom, koga u najavi nazivaju "vitezom".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.05.2012. 14:36
Некад су се наши стари борили против оваквих, а сад?
Ponedeljak 28.05.2012. 14:40
A ko ovakve zove u goste? Sigurno nije udruženje roma...
Utorak 29.05.2012. 17:39
Pa imamo Marko Perković Thompsona, ne može mu niko ništa, j..e nas, kako ne reagujete na to, kakvi su simboli na njegovim koncertima, ovi Madjari su trebali nastupiti u klubu sa 50 gledalaca, a Thompson puni 50.000, i nije Vam palo na pamet da putem diktatora Tadićai ili interneteta da se borite protiv, njega...jasno je MANJINE NISU POŽELJNE U SRBIJI I Vojvodini. Živio muftija Zukorlić, pametnije od Vas, na vagi on sam i Vas hiljadu, prevagaće Vas umnošću i pojavom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online