Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 30.05.2012.
08:44
danas.rs A

DS i SPS još ne razgovaraju o trećem

Zvanične razgovore o formiranju parlamentarne većine i buduće vlade Srbije koalicije okupljene oko demokrata i socijalista će se, ali još nije bilo razgovora o trećem partneru za formiranje vlade.

Razgovori sa drugim potencijalnim partnerima kada se usaglase sa koalicijom SPS-PUPS-JS

Potpredsednica DS Jelena Trivan kaže za Danas da se razgovaralo o programu buduće vlade, kao i da će to biti tema pregovora i u narednim danima. Na pitanje da li je na sastanku predložen treći partner za vladu, ona napominje da će, kada se sa koalicijom SPS-PUPS-JS usaglase oko programa i principa funkcionisanja vlade, razgovarati i sa drugim potencijalnim partnerima.

- Smatramo da vlada mora da ima jasne ciljeve i rešenja, naročito u sferi zapošljavanja i životnog standarda. Zato ćemo na programu i merama raditi kako bi onda kada bude bila konstituisana, vlada mogla da izađe sa jasnim ciljevima i rokovima pred građane, navodi Trivanova.

Komentarišući ishod sastanka održanog u ponedeljak u Krunskoj, predsednik JS Dragan Marković Palma ističe da nema ništa bitno, kao i da nije bilo razgovora o drugim eventualnim partnerima za formiranje parlamentarne većine i vlade.

Prvi zvanični razgovori koalicija okupljenih oko demokrata i socijalista trajali su u ponedeljak oko dva sata u sedištu DS u Krunskoj ulici u Beogradu, a prisustvovali su predstavnici DS Boris Tadić, Dragan Đilas i Jelena Trivan, dok su s druge strane bili lideri koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić, Jovan Krkobabić i Dragan Marković Palma. Pre početka sastanka, rečeno je da neće biti reči o raspodeli resora, kao i da će se na kraju dana možda znati predlog za trećeg partnera za formiranje vlade, odnosno da li će to biti LDP ili URS.

Iz stranke Mlađana Dinkića je saopšteno da je Srbiji potrebna ozbiljna i efikasna vlada sa novom politikom, a ne repriza prethodne vlade DS i poručili da ne žele da budu privezak ili saučesnik u nekoj novoj nesposobnoj vladi.

- Za URS je potpuno nevažno ko će biti treći, već je najvažnije da li su kreatori vlade posle izbora shvatili da Srbija želi ozbiljne promene i da li su spremni da timski rade na reformama i izvlačenju zemlje iz krize, rečeno je u URS. U ovoj partiji su naveli da ukoliko DS i SPS-PUPS-JS žele da nastave politiku Mirka Cvetkovića i vrate Srbiju u situaciju u kojoj je bila pre 5. oktobra, bolje da ih u takvu vladu ne zovu.

- Unapred kažemo da ćemo biti opozicija takvoj vladi, napomenuli su u URS.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.05.2012. 09:15
Ovi su nas i doveli do propasti a sada će se još pojačati Čedom ili Mlađom... Nadam se da ovakva vlada neće izdržati ni 6 meseci pa da se narod najzad opameti i izabere rodoljubive stranke koje tada MORAJU izaći na jednoj listi..
Sreda 30.05.2012. 10:34
Dal sanjam ovo,jel ovo neki kosmar.neka me neko ustine da se probudim. Da nisam pao u komu od vece doze piva. Isti ljudi ponovo u vlasti. I narod nista.ponovo mrka ima da razbija case i gradi istorijski koridor.pa, cvele sve moj do mojega. Kakav strasan kraj srbije!!!! A rusili smo imperije,padali su divovi.
Sreda 30.05.2012. 09:18
u trgovini politickih interesa nigde interesa srbije i srba iz srbije. glasas za srbina a dobijes zastitnika jugoslovensko-crnogorskih interesa u srbiji,ili mi se to cini? pokret srba iz srbije mora nastati!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online