Četvrtak 30. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 01.06.2012.
16:11
Mondo A

Maturanti slavili uz pesme o Ratku Mladiću

Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu okupili su se oko podneva na Trgu republike da proslave kraj školske godine. Slavilo se sa pivom, poklicima Ratku Mladiću i pevanjem pesama koje pozivaju na linč.

Tradicionalno kupanje u fontani za kraj školske godine
 


 

Okupljeni na Trgu republike, njih oko stotinu, peli su se na štanodove postavljene na Trgu, kao i na spomenik knezu Mihailu. Većina njih sa dvolitarskim pivskim flašama u rukama i u alkoholisanom stanju, ponašala se u najmanju ruku razuzdano i bahato.
 

Viseći sa spomenika, i na očigled mnogih Beograđana, klicali su ime jednog od optuženih za ratne zločine - Ratka Mladića, i pevali pesme o Kosovu, a mogli su se čiti i neukusni pokliči poput:"Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji."

U jednom trenutku preko samog trga se teško moglo proći, pa su tako školske ekskurzije koje su prolazile kroz centar u tom trenutku tražile asistenciju prisutnih policajaca, kako bi deca mogla neometano i bezbedno da prođu.

Umesto da slave završetak školske godine kao većina njihovih vršnjaka koje ovih dana možemo sresti po gradu, maturanti Vazduhoplovne škole odlučili su da 'zaposednu' grad, pa su tako sa Trga krenuli preko Terazija i Ulicom kralja Milana, gde su na kratko zaustavili saobraćaj, dok su pevali srpsku himnu "Bože pravde" i pesme posveće Kosovu. Iz Ulice srpskih vladara uputili su se prema Trgu Nikole Pašića, gde su prošli kroz fontanu koja je trenutno prazna i uputili se, pod pratnjom policije, u pravcu skupštinskog parka.

Ovu fontanu oštetili su maturanti tokom slavlja dan ranije.

Naime, u kasnim večernjim satima maturanti beogradskih škola, koji se tradicionalno "kupaju" u toj fontani u centru grada da bi obeležili završetak školovanja, pokidali su električne kablove i uništili dekorativno osvetljenje na tom objektu.

Ova pesimistična slika tek svršenih đaka danas će obići Srbiju, ali na sreću, ovo su tek izolovani primeri.

Petak 01.06.2012. 16:20
Ova pesimistična slika tek svršenih đaka danas će obići Srbiju, ali na sreću, ovo su tek izolovani primeri. Песимисти нам воде државу.Ово је порука младих да нико не може из наше душе да нам одузме осећај за правду и наметне нешто што је противно здравом разуму. Моја подршка младим људима,за овај својеврсни бунт!
Petak 01.06.2012. 16:16
То је младост Србије.
Petak 01.06.2012. 16:25
Narod je izabrao svoje heroje.oni ostaju vecni besmrtni.i generacije ce ih slaviti i spominjati. Medju svete ratnike dusana,milosa,lazara,karadjordja,zivojina,stepe,draze i dr.dosao je i ratko!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online