Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 04.06.2012.
08:34
Alo! A

Nema fotelje za Mlađu?!

U novoj vladi, ukoliko je budu sastavljali DS i SPS, neće biti mesta za Mlađana Dinkića.

Mlađa prvi put ostaje bez fotelje!
 

Mada je lider Ujedinjenih regiona Srbije za deo koalicije oko socijalista daleko prihvatljiviji partner od LDP-a, nepremostivo nepoverenje koje postoji između mandatara Borisa Tadića i Dinkića definitivno će ostaviti bivšeg eksperta bez resora u budućoj vladi, saznaje list "Alo!“ od izvora bliskog pregovorima.


- Tadiću je potrebna jaka i stabilna vlada u koju se nikako ne uklapa Dinkićev ucenjivački karakter, a koji je već mnogo puta koštao demokrate. Zato po svaku cenu želi da ga ostavi po strani - kaže sagovornik lista "Alo".


Već je izvesno da će na Dinkićevo mesto trećeg partnera upasti LDP, a i sam Čedomir Jovanović je potvrdio juče da su pregovori s demokratama privedeni kraju.

LDP je sinoć, posle sastanka Jovanovića sa Borisom Tadićem, saopštio da bi SPS sada trebalo da odluči da li će biti deo proevropske vlade ili će većinu tražiti bez LDP-a u nekom drugom bloku političkih stranaka. Sada od toga zavisi da li će brzo biti prekinuta agonija i biti stavljena tačka na sve dileme oko postojanja čvrste većine koja je spremna da hitno krene u rešavanje problema pred kojima se zemlja nalazi, rečeno je u LDP-u.

U prilog tezi da bi Dinkić posle učešća u čak tri vlade mogao da se oprosti od vlasti svakako ide i jučerašnja izjava lidera socijalista Ivice Dačića o eventualnom trećem partneru. Iako je posle susreta sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da sigurno neće u vladu koja će govoriti da je RS genocidna tvorevina, aludirajući na skorašnje izjave Jovanovića, Dačić je juče istakao da nema problem da sa LDP-om učestvuje u vlasti.


- SPS je i ranije bio u vladi sa stranakama sa kojima se nije slagao, ali je važno bilo kakva je politika vođena. Sa nekim stavovima LDP-a se ne slažemo, ali je bitno da utvrdimo jasnu državnu politiku koja će biti politika čitave vlade. Za nas je bitan odnos prema vitalnim državnim interesima kao što su Kosovo, Republika Srpska ili ekonomija - poručio je Dačić.

Ponedeljak 04.06.2012. 08:38
Obezbeđen je on i bez fotelje.
Ponedeljak 04.06.2012. 08:48
Za njega je robija,a ne fotelja!!!
Ponedeljak 04.06.2012. 08:49
Za njega je samo klupa u Zabeli!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online