Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 05.06.2012.
14:35
Beta A

Primećeni specijalci ROSU na severu KiM

Srbi u Zvečanu nastaviće da nadziru puteve jer su, nakon uklanjanja barikade u Rudaru, primećeni pripadnici specijalnih snaga kosovske policije, ROSU, odlučeno je na današnjoj sednici Opštinskog veća.

Srbi u Zvečanu nastaviće da nadziru puteve jer su, nakon uklanjanja barikade u Rudaru, primećeni pripadnici specijalnih snaga kosovske policije, ROSU
 

"Posle uklanjanja barikade pogoršana je bezbednosna situacija u opštini Zvečan gde je primećeno kretanje pripadnika specijalnih jedinica ROSU i drugih naoružanih lica", navodi se u saopštenju nakon sednice Veća.

Dodaje se da je zbog toga potrebno nastaviti "stalno praćenje situacije na svim osetljivim tačkama", dok je građanima preporučeno da budu "budni i spremni za efikasno sprečavanje upada ili kretanja nepoznatih lica, uključujući i mogućnost postavljanja novih barikada".

Mobilizacija na Kosovu: Svi punoletni Srbi moraju na barikade

"Opština Zvečan i njeni građani podržavaju stavove i aktivnosti predsednika Republike Srbije i Saveta za nacionalnu bezbednost radi stabilizacije situacije i povećanja stepena bezbednosti građana Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

Čelnici lokalne samouprave u Zvečanu izrazili su očekivanje da će ih predsednik Srbije Tomislav Nikolić uskoro primiti na razgovor, upoznati ih sa detaljima sporazuma iz dijaloga Beograda i Prištine i pružiti im šansu da mu govore o težini situacije i položaju Srba, posebno na severu Kosova i Metohije.

Ponovljen je poziv svim građanima da se "odgovorno ponašaju bez obzira na nezadovoljstvo koje je kod njih prisutno".

"Ne plaše nas srpske pretnje!"

"Demokratskim sredstvima, uz punu slogu i jedinstvo zajednički ćemo braniti i odbraniti svoj opstanak, živote i nacionalne interese", navodi se u saopštenju.

Članovi Opštinskog veća Zvečana osudili su, kako se navodi, "brutalni napad američkog i nemačkog Kfora na građane i njihovu imovinu", naveli da je nekoliko Srba pretučeno, da im je uništena imovina, da je jedna osoba teško ranjena bojevom municijom i da su teže posledice izbegnute samo zahvaljujući prisebnosti većine okupljenih građana i rukovodećih ljudi opštine Zvečan. Izražen je protest zbog, navodi se, uskraćivanja pružanja medicinske pomoći povređenim licima što je u suprotnosti sa odredbama Ženevske konvencije.

Kfor je 1. juna uklonio dve barikade u opštini Zvečan, a u sukobima su povređena trojica Srba i dva vojnika. Srbi tvrde da je Kfor upotrebio i bojevu municiju, a Kfor odgovara da je samo postupio u samoodbrani.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.06.2012. 14:48
Највећи шиптарски специјалци Чеда Прашак и Вук дерашковић са свим подрепним мувама својим седе у Београду!
Utorak 05.06.2012. 15:12
Srbija kao vojska nije spremna za rat,ali Srbija kao narod je sprmna.g Rata ce biti sigurno samo je pitanj dal' ce sutra ili za 10 dana ili za 1god.SRBIJA JE OSLOBODILACKA DRZAVA.
Utorak 05.06.2012. 14:55
Како да граћани буду спремни, кад су голоруки? Ова држава кад већ неће да штити свој народ, ред би био бар да га наоружа да може сам да се брани!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online