Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Petak 08.06.2012.
14:13
Srna A

Nikolić: Srebrenica težak zločin, ne genocid

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ponovio je da je u slučaju Srebrenice reč o teškom zločinu te napomenuo da je i Skupština Srbije usvojenom rezolucijom osudila "težak zločin" počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici.

"Moj odnos prema Srebrenici je potpuno jasan. To je mesto na kome su pripadnici mog naroda počinili strašan zločin, i ja to nikada neću da opravdam. Ali, neću ni da idem dalje od onoga što je o tom pitanju zaključila Narodna skupština Republike Srbije", rekao je Nikolić.

Moj odnos prema Srebrenici je potpuno jasan: Tomislav Nikolić

On je rekao za Tanjug da je srpski parlament marta 2010. godine usvojio Rezoluciju o Srebrenici, kojom osuđuje "težak zločin" počinjen nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici, te da se u tom dokumentu ne pominje genocid.

Nikolića su zbog ranije izjave da je u Srebrenici počinjen "težak zločin", a ne "genocid", kritikovali zvaničnici EU, SAD, nevladine organizacije i pojedini međunarodni predstavnici, kao i glavni haški tužilac Serž Bramerc.

Nikolić je rekao da od prve zvanične posjete Briselu 14. juna očekuje otvoren razgovor sa evropskim zvaničnicima te da će od njih tražiti jasan odgovor na pitanje da li EU insistira na tome da Srbija prihvati nezavisnost Kosova i Metohije da bi nastavila put ka EU.

On je rekao da će izaći sa planom za Kosmet, ako buduća vlada Srbije ne želi da izađe sa planom koji bi konačno opredijelio Srbiju u odnosu na to pitanje te dodao da je spreman da razgovara sa predstavnicima Albanaca sa Kosova i Metohije, osim Hašima Tačija, za koga, kako kaže, postoji osnovana sumnja da je počinio teške zločine nad srpskim narodom.

POVEZANE VESTI

Petak 08.06.2012. 14:53
velika razlika,u odnosu na onog ujku. samo hrabro tomo.za sada je dobro poceo!!
Petak 08.06.2012. 14:29
Svi insistiraju na to da je bio genocid samo niko ne kaze da je genocid bio i prema srbima u oluji i na kosovu... Hvala bogu da neko brani srbe, do sad smo sve priznavali i sto jeste i sto nije cak smo se i izvinjavali na savglas...
Petak 08.06.2012. 15:26
Ako je u Srebrenici bio genocid [ a nije], sta je onda bilo u JASENOVCU od strane Ustasa i satnije tokom drugog svet. rata. Hirosima i Nagasaki su istopljeni u par sekundi - nestali sa zemlje! To niko ne racuna u genocid. Srebrenica je grad u kojem se normalno zivi i nije spaljen kao Hirosima i Nagasaki. Kako je moguce onda reci da je u Srebrenici bio genocid ako nismo osudili one sto su bacili dve at.bombe ili spalili Vijetnam? Ali svi znamo da je moguce- jer cija je sila njegova je i pravda. Dobro je to sto Srbi nisu krivi za bacanje at. bombi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online