Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 09.06.2012.
01:12
Beta A

URS: Dinkić nije pretio, nego protestovao

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) saopštili su da predsednik URS-a Mlađan Dinkić nije poslao nikakvu preteću poruku izdavaču Kurira Aleksandru Rodiću, nego "protest zbog neistina" na naslovnoj strani Kurira.

Dinkić u prepucavanje s "Kurirom" uvukao i UNS i DS
 

Udruženje novinara Srbije (UNS) upozorilo je ranije Dinkića da borba za slobodu medija u Srbiji ne može da se vodi uz pomoć zakulisnih pretnji, poput njegove SMS poruke izdavaču lista "Kurir" Aleksandru Rodiću.

UNS je u saopštenju naveo da je Dinkić poslao Rodiću SMS u kojem je naveo da Rodić "ide stopama svoga oca" i da će boriti protiv njega "do kraja", "za istinu".

"Rodiću je napisano ono što je Dinkić i javno rekao na konferenciji za novinare - da će se boriti za istinu do kraja, a protiv laži koje taj list konstantno objavljuje o njemu. Upravo je novinarka Kurira poslala SMS poruku Dinkiću u kojoj kaže da se ne vodi nikakva istraga protiv lidera URS-a, već protiv druge osobe", naveo je URS u saopštenju.

Znajući sve to i imajući sve tačne informacije koje je dobio u odgovoru Pres službe URS-a, urednik Kurira na naslovnoj strani, svesno objavljuje neistinu o Dinkiću, naveo je URS.

"Na koji način, ako ne demantijima i konferencijama za novinare, da se bore za istinu oni koji ne kontrolišu medije? Zar je javan odgovor na laži i podmetanja pritisak na medije? Zar ne sme da se upita ko i zašto stoji iza tih neistina", upitao je URS.

URS je naveo da želi da se konačno skinu maske i da se razbije sistem političke kontrole medija koji se svakodnevno koristi za obračune sa političkim konkurentima beskrupuloznim plasiranjem laži i insinuacija.

"Prave demokratije nema bez slobode medija i zato verujemo da je u interesu čitavog društva, a posebno iskrenih novinara, demontiranje ovog sistema za satanizaciju političkih konkurenata u kojem Kurir prednjači", dodao je URS.

"Kurir" je na naslovnoj strani objavio Dinkićevu fotografiju i naslov "Dinkić pod istragom!" sa nadnaslovom "Afera Mobtel" i podnaslovima "Austrijanci proveravaju na osnovu čega je Mlađan Dinkić Martinu Šlafu iplatio 357,9 miliona evra", "Istraga je prvenstveno usmerena protiv biznismena Šlafa zbog kupovine Mobtela" i "URS: Postupak koji se vodi u Beču nema veze sa našim liderom".

Dinkić je optužio Demokratsku stranku (DS) da stoji iza navoda "Kurira", a DS je odgovorila da su Dinkićeve optužbe zapravo njegov alibi da se okrene prema Srpskoj naprednoj stranci.

POVEZANE VESTI

Subota 09.06.2012. 07:00
Ali da stvarno bude pod istragom , izuzetaka ne bi smelo da bude.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online