Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 10.06.2012.
11:24
Kurir A

Čudo u Koštunićima: Bukve leče ljude!

U selu Koštunići meštani su proglasili za svetinju dve bukve za koje veruju da imaju isceliteljske moći. Ovo neobično svojstvo otkrio je drvoseča Branko Lazić, kog bukovo drvo pre nekoliko godina zamalo nije ubilo.

Godinama sam trpeo strahovite bolove u leđima, sve dok se slučajno nisam provukao između ove dve bukve. Lekove za bolove više ne uzimam, priča Branko Lazić iz sela Ba

Kafedžija trlja dlanove

 

Lokalni kafedžija Goran Milutinović ne veruje previše u isceliteljske moći bukava, ali nam je potvrdio da je onih koji ih posećuju sve više.

 

- Ne znam šta se dešava, ali primetio sam da sve veći broj ljudi dolazi sa svih strana. Kažu da im pomaže, u šta ja ne verujem - kaže Goran Milutinović, vlasnik kafane na ulasku u Ravnu goru.

- Sekući šumu, bukovo stablo me je udarilo i tada su mi polomljene obe ključne kosti i rame. Godinama sam trpeo strahovite bolove u leđima sve dok se slučajno pre izvesnog vremena nisam provukao između ove dve bukve. Više se i ne pitam šta se dogodilo, ali lekove za bolove više ne uzimam - kaže Branko Lazić iz sela Ba.

Čudotvorne bukve iznikle su na svega pola metra udaljenosti jedna od druge. Rastući u visinu, na četvrtom metru one su se neobjašnjivo spojile i odatle rastu kao jedna.

Tražeći izlečenje među "lekovitim bukvama“ Ravnu goru svakodnevno posećuju nevoljnici sa svih strana.

- Krenuo sam s nevericom i jakom glavoboljom koja me prati godinama. Kada sam se vratio kući, bilo me je sramota da kažem supruzi da me više ne boli glava jer sam se plašio da će mi se smejati - kaže Beograđanin Radivoje Marinković.

Sličnu priču ispričala nam je i Ukrajinka Tamara Savićević, bivša rukometna reprezentativka, udata u Srbiji, a koja je patila od spondiloze.

- Rekli su mi da, ko prođe između stabala, njega će prestati svaki bol - kaže Ukrajinka i tvrdi da je izlečena.

Meštani Koštunića doveli su sveštenike koji su osveštali srasle bukve, a deo u kome one rastu uskoro će biti ograđen.

Nedelja 10.06.2012. 13:07
KO ZNA STA JE TO...MOZDA BOG POMAZE NAPACENOM NARODU...AKO IM SE STVARNO OLAKSAJU MUKE ,A NIJE PLACEBO EFEKAT,ONDA JE PRAVO CUDO :D
Nedelja 10.06.2012. 20:33
Ма буква је чудо, нарочито кувана буковина уобличена у мотку - може да буде одговор на многа питања!
Nedelja 10.06.2012. 15:16
Eto me na ljeto da dodjem i prodjem. Trebaju mi GPS koordinacije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online