Sreda 5. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 14.06.2012.
14:37
Beta A

Dačić: Svi me pritiskaju

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je u Novom Sadu da trenutno postoji "konfuzija" oko pitanja formiranja Vlade Srbije i za to optužio Demokratsku stranku i Srpsku naprednu stranku.

ministar unutrašnjih poslova
 

"Zašto mene pitate zbog čega se ne formira vlada? Pa neka je formiraju bez mene, šta me briga. Zašto bih ja ušao u vladu u kojoj će neko sutra da kaže da mora da se prihvati sve što traži EU?
 

Ili, zašto bih ja ušao u vladu koja kaže da mi ne možemo uopšteda pregovaramo sa EU?", rekao je Dačić novinarima u Novom Sadu. Ponovio je da su Ujedinjeni regioni Srbije neprihvatljivi za DS, dok s druge strane SPS ne želi da pristane na to da treći partner bude Liberalno-demokratska partija i da od nje zavisi parlamentarna
većina.

Dodao je da postoje pritisci i iz Vašingtona, i iz Brisela, i iz Moskve, kada je u pitanju formiranje Vlade Srbije. "Ja ne reagujem na pritisak. Ja nisam ni proruski, ni proevropski, ja sam prosrpski", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, mora se razgovarati o tome kakvu će politiku nova Vlada Srbije imati, pritom vodeći računa i o nacionalnim pitanjima, koja nisu rešena.

"Kako će se naša vlada ponašati za dva meseca, kada EU bude rekla da moramo da otvorimo kancelariju u Prištini? Kako će se ponašati za nekoliko meseci, kada kažu da mora Kosovo da dobije poseban telefonski pozivni broj? To nikako nisu bezvezna pitanja, to su ozbiljne stvari za ovakve vrste neozbiljnih razgovora koji se vode, po principu ko će koga da pređe i ko je lud a ko je zbunjen", rekao je
Dačić.

Dodao je da na njega ne mogu da vrše pritisak "ni tajkuni", jer mu "nisu dali pare" za izbore.

"Neka vrše pritisak na one kojima su dali pare za izbore", rekao je Dačić i ocenio da se na SPS vrši pritisak samo da bi se pod svaku cenu vlada što pre formirala.

"Ma ne interesuje me, bre! Neka prave vladu, neka idu u vlast, ja ću da idem u opoziciju, šta me briga. Ko hoće da pravi vladu, neka nađe parlamentarnu većinu i neka mi se javi. Doviđenja", rekao je Dačić i okrenuo se i otišao, odbivši da dalje odgovara na novinarska pitanja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.06.2012. 14:50
Gricka nokte koliko je pod stresom,jadničak..Treba da odmori negde sa koferčetom..da broji duuugo..to smiruje...
Četvrtak 14.06.2012. 16:51
Zna debeli Ivica sta su radili zadnjih godina, zna sta su dopustali EU da ih maltretira i ucjenjuje, a jos bolje zna da sada treba sve da izadje na vidjelo i odjednom je pro srpski ! Daje izjave, ako dodje do batinanja, da bude postedjen ! Prvi put da se nikome ne zuri da preuzme vlast, vise vole opoziciju....cudno !
Četvrtak 14.06.2012. 16:59
Primi ga sine i ne okreci se !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online