Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 19.06.2012.
15:26
Beta A

Koštunica: Odbaciti nove uslove EU u Skupštini

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica zatražio je danas hitnu sednicu parlamenta na kojoj bi bili odbačeni, kako je naveo, novi uslovi EU u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Država koja drži do sebe mora da odbije ove uslove: Koštunica

Koštunica je ocenio da, "ako se to ne uradi neće biti kraja agoniji i mrcvarenju Srbije od Evropske unije i neće biti kraja novim uslovljavanjima, pretnjama i ucenama".

Lajčak izneo tri nova uslova Evropske unije

Predsednik DSS je ocenio da Evropska unija već pune četiri godine "neprestano ucenjuje Srbiju i za svaki novi korak u evropskim integracijama Brisel nameće nove zahteve koji imaju samo jedan cilj, a to je izgradnja nezavisne države Kosovo".

Prema njegovim rečima, za dobijanje kandidature vlasti u Beogradu su pristale na uspostavljanje granice između Srbije i Kosova i dovođenje albanskih carinika i policajaca na prelazima.

"A sada EU zarad dobijanja pregovora o članstvu nameće Srbiji nove i još gore i teže zahteve koji se odnose na razmenu predstavništava Srbije i Kosova u Beogradu i Prištini, kao i ukidanje državnih institucija Srbije u Pokrajini", naveo je Koštunica.

Prema njegovim rečima, na takve vrste ucena slobodne i suverene države i narodi odgovaraju tako što sazovu svoje skupštine i ucenjivaču daju zaslužen odgovor.

"Ako čovek drži do svoje zemlje i svoje slobode, onda nije teško reći ne i odbaciti svaki ponižavajući zahtev koji zadire u suverenitet i teritorijalni integritet Srbije. Zbog toga je neophodno da se odmah sazove Skupština Srbije na kojoj bi se razmotrili novopostavljeni uslovi Evropske unije", ocenio je Koštunica.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.06.2012. 15:33
moze oni da odbace nove zahteve stime oni nama mazu oci, jedno govore a drugo radi ... izdajice nevidjene ...
Utorak 19.06.2012. 19:19
Апсолутно подржавам господина Војислава! Надао сам се, а сумњао сам, па сам због тога ипак гласајући првенствено против сотоне од бившег просрпског мавц-мац преш`едника, гласао за Тому из Бајчетине. Обећао нам је Тома пре избора велике промене, између осталог и да ће народ на референдуму одлучити о тзв. даљем евроунијаћењу. Па је о томе чак потписао и споразум о међусобном разумевању са Војиславом! Међутим, Тома Бајчетинац намах постаде просрпски председник! Нема ништа више од обећаних промена! Тома у Брисел, просрпски председник из Брисела. Па је по доласку одмах почео да вапи да Тадић што пре састави некакву владу?! О, Боже, помози нам грешнима!
Utorak 19.06.2012. 18:30
MOMENTALNO JEDINI LIDER U SRBIJI !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online