Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 19.06.2012.
20:47
telegraf.rs A

Hitna pomoć odbila da dođe po povređenu penzionerku

Penzionerka (61) iz Beograda morala je taksijem da ode do Urgentnog centra pošto dve zdravstvene ustanove nisu želele da pošalju sanitetsko vozilo po nju.

Pošto nije životno ugrožena neka se sama snalazi

Kako je za Telegraf.rs ispričala prva komšinica povređena penzionerke Mirjana Nimica, žena je danas oko podne, vraćajući se sa pijace na Banjici.

"Nosila je teške kese i samo se srušila. Na njenu sreću, dve gospođe koje su prolazile pored nje stale su i pomogle joj da uđe u zgradu", objašnjava Nimica.

Kada je ova gospođa pozvala Hitnu pomoć, operater joj je rekao da neće poslati ekipu jer ona "nije životno ugrožena" i da, pošto zove sa Banjice, treba da se obrati lokalnom domu zdravlja, onom na Voždovcu.

"Ali tu nije bio kraj. Iako je rekla da je stara i da ne može da stoji, pa i da ne može da dođe u Urgentni centar, a sumnja na prelom, u Domu zdravlja na Voždovcu su joj rekli da ne pripada njima i da oni nisu dužni da šalju ekipu. Rekli su joj da mora da zove svog izabranog lekara, a njoj je izabrani lekar na Novom Beogradu", kaže prva komšinica gospođe.

Srećom po nju, komšije iz zgrade su se organizovale, pa je penzionerka prebačena u Urgentni centar. Taksijem.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je za portal Telegraf.rs da će ta ustanova ispitati navode ove pacijentkinje.

"Ukoliko misli da su joj ugrožena neka prava, ona može da se obrati zaštitniku prava pacijenata. Ja ne mogu da znam šta je svaki operater rekao pacijentu u svakom trenutku, pa ćemo do sutra ujutru proveriti navode pacijentkinje", rekla je Macura.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.06.2012. 21:01
Cinjenica je da operateri hitne pomoci pokusavaju da vas ubede da vam pomoc nije potrebna HITNO. Najcesce je potrebno da ih ubedjujete barem par minuta .
Utorak 19.06.2012. 21:59
Kako bre tu babu nije sramota? Pa jel ona svesna kakva je vrucina ovih dana, i ona sad tu zove hitnu pa oni moraju da izadju iz svojih klimatizovanih sala pa da izlaze na tu vrucinu. Ccccc, pa jos ako su pili kafu, a jesu sigurno, ko ce lud da prekida ogovaranje pa da ide da pomogne nekoj tamo babi. Sacuvaj Boze, sta ona misli da je ovo Svedska ili Norveska pa da su doktori duzni da brinu o pacijentima. E, nema to kod nas, jadne sestre i doktori jedva sastavljaju kraj sa krajem jos da rade svoj posao, pa nisu ludi, ipak je ovo Srbija. E bako bako...
Utorak 19.06.2012. 21:08
...kakva bahatost, da covek ne poveruje...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online