Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 25.06.2012.
15:49
Beta A

Srušena još jedna srpska kuća u Prištini

Posle kuće profesora Tomislava Đokića u Prištini je srušena još jedna kuća srpske porodice - kuća porodice Vesić, javio je danas KiM radio.

Ovde je nekada stajala kuća Đoka Vesića u kojoj je živeo 45 godina
 

Kako je objavio radio iz Čaglavice, dom porodice Vesić je potpuno srušen, nema nikakvih tragova da je tu nekada bila kuća, a na novoj betonskoj ploči sada su mašine za pranje automobila.

Radio na svom internet portalu prenosi i sliku mesta na kom navodi da je bila kuća porodice Vesić.

Jedan od vlasnika kuće Đoka Vesić izjavio je da mu je teško što na mestu gde je živeo sa porodicom sada nema nikakvih tragova njihovog doma.

"Ne znam šta da radimo, kuću ne možemo ponovo da napravimo niti da tu živimo. Ostaće prazan prostor. U toj kući sa porodicom živeo sam 45 godina, tu su se rodile moje dve kćeri. Živeli smo sve do 1999. godine kada smo morali da odemo i više nismo smeli da se vratimo", kazao je Vesić.

Kako je naveo, komšija koji je uzurpirao imovinu, kuću je izdavao, a novac nikada nije stigao do vlasnika.

Pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova izbacili su porodicu Vesić iz kuće u leto 1999. godine. Oni su tada bez stvari, čak i bez dokumenata, automobilom pobegli u Lipljan kod rođaka. Pod automobil im je krajem 1999. godine podmetnuta bomba. Porodica Vesić sada živi u Gračanici.

Pre nekoliko dana u centru Prištine, nedaleko od glavnih kosovskih institucija srušena je porodična kuća profesora Tomislava Đokića, naučnog radnika sa Kosova i Metohije koji je dobijao i međunarodna priznanja. O tome je u Skupštini Kosova govorila i poslanica Jedinstvene srpske liste Rada Trajković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.06.2012. 15:54
Нећете још дуго, биће вам Албанија мала да вас прими.
Ponedeljak 25.06.2012. 16:06
Besmisleno je iz dana u dan analizirati siptarski kanibalizam na kosovu. Srbi su u strahovito teskoj situaciji i nijedna licna karta, niti tablice ih nemogu spasiti od tragedije i totalnog nestanka sa prostora kosova. Pregovori nista nemogu da rese, zato, politika srbije neka kapusti kosovo i prizna poraz ili da se situacija radikalizuje i srbija pod hitno resi problem u svoju korist.U protivnom priznacemo postojanje najveceg zivog logora na svetu u kome cemo pomoci zapadu da odredi pravila ponasanja za srbe. Prebiti ih kad treba, uhapsiti ih kad treba a po potrebi i ubiti ih kad treba.
Ponedeljak 25.06.2012. 16:46
Najgore je što ova prodana vlast ćuti! Drugi bi digli dreku u svim medijima,ambasadama,EU,UN,Natou,USa...SVUDA !!! Zašto ovi moroni koji pokušavaju da naprave vladu SVI zajedno ne urade tako sa predsednikom skupa ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online