Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 02.07.2012.
08:30
Kurir rs A

Borislav Pelević zida crkvu

Funkcioner SNS i pretendent na mesto ministra odbrane, kako piše Kurir, na Tari gradi crkvu. Ima i bvrnaru ukrašenu Arkanovim i Legijinim slikama.

Meštani ga zamolili da im izgradi crkvu
 

Dok se u Beogradu uveliko kroji nova vlada, jedan od kandidata za ministra odbrane Borislav Pelević u selu Sekulić podno Tare zida crkvu, a sebi je već podigao i spomenik. Naime, pored temelja crkve je mali plac na kome je groblje. Tu je i Pelevićevo grobno mesto, veliki spomenik na kome je ugravirana gotovo cela njegova biografija.

Ne odriče se Arkana i Legije

 

Zidove kuće krase i slike Željka Ražnatovića Arkana i Milorada Ulemeka Legije, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

 

- Nikad se neću odreći Arkana - kaže nam Pelević dok s ponosom pokazuje na ogromnu sliku. - Kuma se ne odričem, bez obzira na funkciju. Njegova slika će uvek biti u mojoj kući, brvnari, kabinetu, koji god da bude.

- Kupio sam tu sebi grobno mesto. Ovo smatram svojim drugim zavičajem.

Funkcioner SNS ugostio je ekipu lista "Kurir" u svojoj planinskoj kući. U ogromnom dvorištu ispred planinske kuće napravljene od punog drveta, Pelević, obučen u srpsku nošnju, priča da je na Taru prvi put došao pre 13 godina, da je veoma zavoleo ceo kraj, te da ima utisak da mu je to sada drugi zavičaj. Ideja o crkvi rodila se, kaže, u jednom od razgovora s meštanima kada su ga, zbog velikog poštovanja prema njemu, proglasili za predsednika crkvenog odbora. Zbog toga je izgradnju crkve preuzeo na sebe.

- Crkva će imati 45 kvadrata, biće visoka devet metara, a gradi se od starog bora. To drvo je staro između 500 i 600 godina, traje oko hiljadu godina i raste samo na Tari. Celokupan građevinski materijal dobili smo od Nacionalnog parka Tara - kaže Pelević i nastavlja:

- Ja sam ktitor crkve. Pre oko godinu dana počeli smo izgradnju, dvojica meštana su dala po pet ari placa, zemljište na kome je crkva, dobili smo dosta donacija, a ja sam digao kredit od oko 30.000 evra na pet godina.

Na pitanje kako će finansijski izdržati kad se za crkvu zadužio 30.000 evra, a poslanička plata ili plata ministra su do 130.000 dinara, on kroz osmeh kaže:

- Ne živim ja od poslaničke plate. Kupio sam pre nekoliko godina, uz pomoć prijatelja, kuću u Budvi, koju sam u pravom trenutku prodao. Sad lagodno živim od kamate. Pa, ja sam pola poslaničke plate davao za izgradnju Avalskog tornja.

Ceca Ražnatović gost na osveštenju crkve

- Na osveštenje crkve pozvaćemo i patrijarha Irineja. Nadam se da će moći da dođe. Gost će nam biti i moja kuma Svetlana Ceca Ražnatović - dodaje Pelević.

Konj na poklon

 

Pelević je otkrio da ima i konja, Pegaza, koga je na poklon dobio od prijatelja iz Kostolca. Životinju mu čuva komšija, Miodrag Jelisavčić.

 

- Pre godinu dana dobio sam Pegaza od prijatelja. Prelep je - kaže Pelević dok stavlja nogu u uzengiju.

Ne nazdravljam „tomovačom“

Crkveni odbor je kod temelja „zalio“ uspešan početak domaćom šljivovicom.
- Nije ovo Tomina rakija. Ova je bolja - dobacio je Pelević.

Ponedeljak 02.07.2012. 08:45
Čovek koga se treba plašiti.
Ponedeljak 02.07.2012. 08:45
On nece dati KiM tako lako !
Ponedeljak 02.07.2012. 10:13
Па могли би макар на некој теми да имамо сви иста мишљења или приближно иста. Одмах почињете ко је како стекао новац итд. Па ко је од свих ових на фукнцији у Србији легално стекао то што је стекао? Ало људи, човек зида цркву где ће мештани моћи да се моле, то је добар чин ма из које да је странке. Па Шутановац зида објекат од 3700 квадрата, од којих пара? И шта је лепше од те две грађевине?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online