Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.07.2012.
15:10 >> 18:00h
B92, Beta A

Goran Knežević ponovo gradonačelnik Zrenjanina

Goran Knežević, bivši funkcioner Demokratske stranke u Zrenjaninu, a sada predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, danas je po drugi put izabran za gradonačelnika Zrenjanina.

Uz aplauz bivšem gradonačelniku Goranu Kneževiću, očekuje se da najstariji odbornik otpočne konstitutivnu sednicu
 

Za Kneževića su glasali odbornici Srpske napredne stranke, koalicije oko Socijalističke partije Srbije i po jedan iz Srpskog pokreta obnove i Lige socijal demokrata Vojvodine.

Protiv Kneževića koji je ranije bio gradonačelnik, vodi se sudski postupak zbog optužbe za malverzaciju sa građevinskim zemljištem. Uhapšen je oktobra 2008, u pritvoru je proveo 13 meseci, a SNS-u je pristupio 2010. godine.

Knežević je danas rekao da je "pravda je spora ali i dostižna. Obično u ovim situacijama gradonačelnik izađe sa nekim programom i o tome govori, međutim dosta je toga bilo u minulim godinama. Moj najveći cilj jeste da Zrenjanin ponovo bude grad budućnosti i da vratim osmeh na lica Zrenjaninaca".

Na pitanje novinara kako se oseća što je pono gradonačelnik, Knežević je rekao da je ponosan zbog porodice i prijatelja i da je uveren da će Zrenjanin izgledati mnogo drugačije u narednom periodu.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Čedomir Janjić iz Demokratske stranke Srbije, a izabrano je i sedam od devet članova Gradskog veća. Novi predsednik Skupštine Grada je Radovan Bulajić iz Socijalističke partije Srbije.

Ursulesku: Nisam nestala, sklonila sam se od pritisaka

Na konstitutivnoj sednici zrenjaninke skupštine danas se pojavila Lukrecija Ursulesku, za koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine juče tvrdila da je nestala. Ursulesku je rekla da nije nestala, niti je bila oteta.

"Nisam želela da sebe izlažem pritisku, pa sam se sklonila, ali je pritisaka bilo. Žao mi je što je to moja porodica to gorko osetila. Smatram da je ono što se desilo u proteklom periodu mojoj porodici i meni, vrlo sramno", rekla je ona za skupštinskom govornicom.

Kako je kazala, kao zaposlena u upravi Grada, po zakonu nema pravo da istovremeno bude i odbornik. To su, kako je navela, znali i stranački funkcioneri Lige u trenutku kada su je predložili za kandidata.

"Kasnije su upravo ovu činjenicu zloupotrebili. Rečeno mi je da zadržim mandat, ako mogu da preživim sa 15.000 dinara mesečno. Vi znate da se teško živi. Bila sam u dilemi šta da učinim, a na kraju sam ipak odlučila da verifikujem svoj odbornički mandat i da mi za vreme tog mandata miruje radni odnos. Bila sam spremna da interese meštana Ečke stavim ispred svojih ličnih interesa", navela je Ursulesku.

Ona je kazala da su njeni "otmičari juče bili milostivi" prema njoj i da su čak zajedno pratili vesti iz Zrenjanina te da je čula klevete o sebi.

"Odgovorno i javno tvrdim da nisam dobila nikakav novac od gospodina (Goran) Kneževića niti ću ga dobiti. Na mene je od srede 4. jula, sve do ulaska u ovu zgradu vršen veliki pritisak od strane funkcionera moje stranke da promenim odluku i vratim mandat. Nuđeno mi je da u tom slučaju dobijem zaposlenje u Direkciji za izgradnju Grada Zrenajnina - rešenje je već otkucano i poslaće šofera, a ja samo da se odreknem mandata", kazala je ona za skupštinskom govornicom.

Zato je, kako je navela, u sredu odlučila da ne bude član nijedne stranke, već da se pozove na zakon i u zrenjaninskoj skupštini bude nezavisni odbornik, podržavajući ono što će biti u interesu građana Zrenjanina, bez obzira koja to stranka predložila.

Skupština razrešila direktore javnih preduzeća

 

Skupštinska većina u Zrenjaninu je, posle izbora nove lokalne vlasti, razrešila danas funkcije direktore javnih preduzeća i budžetskih ustanova, a postavila vršioce dužnosti.

 

Na mesto vršioca dužnosti direktora "Direkcije za izgradnju i uređenje grada", umesto Branislava Kneževića koji je do sada obavljao tu funkciju, došao je Goran Kravarušić.

 

U "Čistoći i zelenilu", vršilac dužnosti direktora je Branimir Ćirović , u JKP "Gradska toplana", umesto Vladimira Tešića izabran je Aleksandar Starčević, dok je u JKP "Pijace i parkinzi" to mesto pripalo Iliji Mandiću.

 

U JP "Gradska stambena agencija" vršilac dužnosti direktora je Predrag Jovanović, dok je vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" Biljana Papić. Na čelo Savremene galerije Ustanove kulture Ečka postavljen je za vrišioca dužnosti direktora Igor Micov, NP "Toša Jovanović" Ivana Kukolj Solarov i Kulturnog centra Zrenjanin Goran Marinković.

 

Vršilac dužnosti direktora JP "Turistički centar grada Zrenjanina" je Marica Kosanović, Centra za socijalni rad Svetlana Grbo i JU "Apoteka Zrenjanin" Srđan Nikolić. Takvim kadrovskim rešenjima okončana je današnja konstitutivna sednica Skupštine grada Zrenjanina.

Petak 06.07.2012. 19:28
Bas su neki fini i posteni i ona i on.Menjaju stranke i uverenja zavisno koliko im ko ponudi.Ovaj robijao za 3.5 miliona evra i opet se bavi politikom.A i ova neka fina, sve joj verujem da nije dobila par miliona dinara za podrsku sns-u.Kad se u Srbiji odbornici i poslanici budu birali na narodnim skupovima (prvih par puta, javnim glasanjem jer smo se mnogo pokvarili, da se vidi koji lopov za kog lopova glasa) onda ima nade za Srbiju.Do tada ce vladati Sluzbine partije i postavljati koga oni hoce a ovce ce i dalje pasti travu i biti srecni sto su prodali glas za par crvenih.
Petak 06.07.2012. 22:14
Zrenjanin će doživeti svetlu budućnost jer će stari novi lopovi ponovo vladati umesto starih lopova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online