Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 08.07.2012.
18:52
Beta A

Vladika moli Srbe da ostanu u Talinovcu

Vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije pozvao je Srbe povratnike u selu Talinovac kod Uroševca, gde su pre dva dana ubijeni supružnici Ljiljana i Milovan Jevtić, da istraju i ostanu u svojim domovima.

Vladika Teodosije
 

Povratnici zahtevaju da nadležni u njihovom selu otvore policijsku podstanicu, a vladika je podržao taj njihov zahtev i najavio da će u njihovo ime to zatražiti od nadležnih.

Teodosije je u razgovoru s povratnicima poručio da istraju, jer je cilj poruke žločinca koji je ubio Jevtiće, da se povratnici obeshrabre i da odu s tog područja.

"Ako bi povratnici to učinili, to bi bio uspeh tog zločinca. Ne samo zato što je uzeo dva života, nego da i ostali Srbi odu sa svojih ognjišta i da ovde više Srbi ne žive", rekao je vladika Teodosije.

On je istakao da je odlazak poslednja stvar na koju treba da misle. Vladika je podsetio da je povratnicima u ovom selu i ranije prećeno, ali da to nadležni nisu ozbiljno shvatali i da se desila i ova tragedija koja je sve potresla.

"Taj zločin je veliki udarac za povratnike, ali i za sve Srbe koji opstaju na Kosovu i Metohiji", rekao je Teodosije.

U razgovoru s novinarima on je ocenio da Srbi povratnici žele da ostanu na svojim ognjištimna, ali da njima u tome svi treba da pruže svaku moguću pomoć kako bi opstali.

"Mi kao crkva učinićemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i apelovaćemo na ovlašćene da pruže bezbednost Srbima u ovom selu", rekao je vladika.

Teodosije je ocenio da bi zbog pogoršane pogoršane bezbednosne situacije u ovom selu trebalo otvoriti policijsku podstanicu. Komandir policije u Uroševcu Ćazim Reka, koji je prisustvovao razgovoru, kazao je da on nema pravo da otvara podstanice, ali da će o tom zahtevu obavestiti nadležne u komandi policije u Prištini.

Predstavnik povratnika Branislav Milenković kazao je da će Srbi povratnici dati šansu nadležnima da za mesec dana otvore policijsku podstanicu, a ako se Srbima ne osigura bezbednost i ne ispune data obećanja, napustiće svoja ognjišta.

Predstavnik Srba povratnika iz susednog sela Baljak Rajko Stevanović, koji je takođe učestvovao u razgovoru, podržao je Milenkovića i najavio da će, ako se isele povratnici iz Talinovca, s njima otići i povratnici iz susednih sela Babljak i Srpski Babuš, a time bi bio završen povratak u opštinu Uroševac.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.07.2012. 19:42
O cemu prica ovaj lazni episkop(pravi je episkop vladika Artemije) na cije mesto ga je postavio hasim taci.Cak i fotografija na kojoj su ova gnjida teodosije(sibalic)i taci i gde se srdacno rukuju.Sta vise reci.A ovih par Srba u Talinovcu su dovedeni tu po siptarskom programu za slikanje Potemkinovih sela.Uzeli su siptarske dokumente za onih 40 evra mesecno i to je jedini razlog sto su oni tamo.Jer kakvi su to Srbi koji primaju siptarske(UCK)''policajce'' u kucu kao i ovog laznog episkopa i one srpske(ako su uopste Srbi)izdajnike kao sto su sasa rasic i slobodan petrovic.Gnjida do gnjide i njih primate u kucu za onih 40 evra.Sad mi Srbi udarajte minuse ali z.najte da je to ziva istina
Nedelja 08.07.2012. 19:13
Hoce li "vladika" da ostane sa njima bar mesec dana ?
Nedelja 08.07.2012. 19:21
Majko moja, kako da ostanu? Pa ubijaju ih, a nema ko da ih zaštiti. I kakav je to život kada nisi slobodan nego te čuva policija itd. Trebaju zapadne sile da shvate da tamo, pod ovim uslovima, bez naše policije i vojske, nema bre života. Lako je pozivati na ostanak i živetu u strahu i neizvesnosti. Kako ostati. imati decu i mirnu budućnost? Neki ne shvataju da nas Albanci ne žele i da im je od uvek bila namera da očiste Kosovo od Srba. Ovo je signal povratnicima šta ih čeka kad se vrate na svoju zemlju. Ovo gledaju zaštitnici Albanaca i nije ih briga. Sram ih bilo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online