Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 13.07.2012.
20:24
Beta A

Vučić: SAD će pomoći Srbiji

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u razgovoru s američkim zvaničnicima u Vašingtonu dobio potvrdu da će SAD podržati Srbiju na evropskom putu i u borbi protiv korupcije i kriminala, ali i da postoji problem otvorenog pitanja Kosova.

Uveren sam da ćemo ono što je prethodna vlada dogovarala ispuniti: Aleksandar Vučić

"Naravno postoje i teška i otvorena pitanja oko Kosova i u bilateralnim odnosima i razume se da će nama - novoj vladi biti potrebno mnogo hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti da se sa stvarima suočimo", kazao je Vučić agenciji Beta.

Vučić je dodao da ipak misli da od stalnog "odlaganja i kukumavčenja" narod u Srbiji nema ništa i da zato probleme treba rešavati što pre.

"Uveren sam da ćemo ono što je prethodna vlada dogovarala ispuniti, ali da pre svega moramo da vodimo računa o ekonomskom napretku zemlje", kazao je Vučić.

Lider SNS je rekao da je sa zvaničnicima Stejt departmenta u Kancelariji za Evropu i Evroaziju Tinom Kajdanou i šefom odseka za Balkan Dejvidom Bergerom razgovarao i o odnosima dve zemlje, ekonomskom napretku Srbije i borbi protiv korupcije.

"Ono što je važno je činjenica da će Amerika podržati Srbiju na evropskom putu, da će nam pomoći u borbi protiv korupcije i kriminala", kazao je Vučić, vršilac dužnosti predsednika SNS-a.

Vučić je naveo da je rekao američkim zvaničnicima koje ekonomske mere treba preduzeti u Srbiji i da očekuje veći broj investitora iz SAD.

"Rekao sam i koje ekonomske reforme mi mislimo da moramo da preduzmemo, ali sam rekao i da očekujemo veći broj investitora iz SAD posebno kada promenimo i popravimo ekonomske prilike, dakle i zakone i okruženje i govorio sam o novom zakonu o javnim nabavkama i mnogim dugim stvarima", naveo je Vučić.

Vučić je naveo da o ostalim susretima u Vašingtonu sa zvaničnicma SAD za sada ne želi da govori.

Vučić, koji je u SAD doputovao u utorak, danas je razgovarao sa predstavnicima Stejt departmenta, a sutra se vraća u Beograd.

POVEZANE VESTI

Petak 13.07.2012. 20:31
Vučić: SAD će pomoći Srbiji ------------------------------------------ Vucicu, baci se u Dunav, obzirom da si som kapitalac!
Petak 13.07.2012. 21:06
Hijena strozija!! Sad vodi identicnu antisrpsku politiku kao i nazi njemacka! Koliko su samo zla nanjeli srpskom narodu od 90 do 99, pa onda prekko svojih piuna na vlasti zlo nanose i dan danas! Amerika smrdi / CAXT!
Petak 13.07.2012. 21:26
sad pomaže i pomoči če Srbiji al u pljački naravno....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online