Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 24.07.2012.
09:00
Danas A

Dačić i Tači uskoro za stolom?

Šef kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar najavio da će iz Brisela uskoro biti upućen poziv srpskom i kosovskom premijeru za nastavak pregovora.

Uputićemo poziv uskoro: Samuel Žbogar
 

Prema njegovim rečima, dvojica premijera će biti pozvani u Brisel na konsultacije, jer je "važno da dijalog bude što pre nastavljen“, prenosi TV Klan Kosova.

Maja Kocijančič, portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, izjavila je za "Danas" da je prerano govoriti o detaljima nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

"Čekamo da se formira nova Vlada Srbije, a onda ćemo kontaktirati obe strane kako bismo se dogovorili o modalitetima nastavka dijaloga", kaže Maja Kocijančič.

Ona je rekla da za sada ne zna da li će se nastaviti pregovori o već započetim temama u vezi kojih nije postignut dogovor između Borslava Stefanovića i Edite Tahiri, kao što su telekomunikacije i električna energija, ili će se razgovori podići na politički nivo, što najavljuju pojedini srpski političari i izvesni zapadni diplomatski krugovi.

Maja Kocijančić juče nije mogla ni da potvrdi nezvanične najave da će kosovski premijer Hašim Tači ove sedmice posetiti EU, kao ni spekulacije da bi njegova poseta sedištu Unije mogla da se vremenski podudari sa najavljenim eventualnim odlaskom u Brisel budućeg premijera Srbije Ivice Dačića.

Agencije javljaju da bi Tači već danas mogao da stigne u Brisel, gde bi trebalo da sa Ketrin Ešton razgovara o nastavku dijaloga. Prištinski mediji najavlju da će u Briselu boraviti i budući premijer Srbije Ivica Dačić.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.07.2012. 10:42
Дачић као премијер ни по коју цену не сме преговарати са крвожедним шиптарским злочинцем тачијем (не само са њим, него ни са ким од шиптара са Косове). Тома је у интервјуу Печати потврдио да ће инсистирати на утврђивању уставности споразума са шиптарима и покретању одговорности за утврђену неуставност. Тома је такође потврдио да ће тражити да се преговори о Космету воде у оквиру УН, а у складу са резолуцијом 1244. Према томе, директни преговори са шиптарима на зхатев Еу не долазе у обзир (ЕУ тиме још једном показује своје антисрбске намере). Што се пре ослободимо фиксације о прикључивању ЕУ које нема алтернативу - то боље за Србију и Србе. Наш једини спољнополитички пут води у Русију...
Utorak 24.07.2012. 09:07
Odlazak Dacica i Nikolica u Moskvu, Dacic ministar policije, Vucic ministar obrane, izjava Vucica da ce sad kad se formulisala vlada da izadje na videlo i desavanja oko izborne kradje.Nikolic glavnokomandujuci vojske. Ceka se trenutak. Zutima je badava dosao Micunovic na jos jednu ujediniteljsku poziciju, ovaj puta su gotovi, cepaju se na Djilasove i Jeremicove, Petrovici odlaze u penziju da otvaraju nove biznise, a onda da vidimo hoce li opet da rade vladu u Srbiji i ako, sa koliko kompromisa oko nekog novog programa.
Utorak 24.07.2012. 17:54
prvo ponistiti sve tamo neke borkove dogovore i poceti iz pocetka prvo rezolucija 1244 .........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online