Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 30.07.2012.
13:03

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Opet su nas izigrali

Kosovski Srbi su ponovo izigrani. Realizacija dogovora Stefanović-Tahiri značiće samo jedno - nezavisno Kosovo. U kampanji su predsednik Srbije i ostali čelnici SNS-a govorili da će se boriti za poništenje Borisovih i Borkovih sporazuma, jer su oni protiv državnih i nacionalnih interesa Srbije i protivustavni su.

Marko Jakšić

Sada se šetaju Evropom, o Kosovu i ne misle. Ovo u intervjuu za "Vesti" kaže potpredsednik Skupštine zajednica opština Kosova i Metohije i potpredsednik Demokratske stranke Srbije Marko Jakšić.

Sve pada u vodu
Ukoliko se primene "Borkovi sporazumi", šta nas očekuje?
- Ako se primene sporazumi, pogotovo o dokumentima i registarskim tablicama, kao i o integrisanoj granici, to će biti definitivan pad severa KiM. Takođe, priča Ivice Dačića, koji se bori za razgraničenje između Srba i Albanaca, pada u vodu, jer čim se primene sporazumi, razgraničenja nema. To je činjenica. Posledica primene sporazuma je nezavisna država Kosovo i to "de fakto", na terenu.

Na "olimpijskom" prijemu kod britanske kraljice Elizabete Druge bili su i srpski predsednik Tomislav Nikolić, ali i premijer Kosova Hašim Tači?
- U vreme stare vlasti navikli smo na takvo ponašanje. Mene lično čude ovi novi, ali me ne iznenađuju. Zapad već dugo želi da Kosovo bude nezavisno, ali mi grešimo jer se zaklinjemo u Evropsku uniju umesto da čuvamo svoju teritoriju.


Mislili ste da će promeniti politiku prema Kosovu?
- Nadali smo se, ali su slagali narod. Sedamdeset odsto srpskog stanovništva Kosova je dalo podršku naprednjacima na izborima, i do ranih jutarnjih sati čekali su rezultate. Na mitingu u Kosovskoj Mitrovici naprednjaci su rekli da će ako dođu na vlast poništiti sve sporazume Borka Stefanovića jer su oni protiv državnih i nacionalnih interesa Srbije i protivustavni su. To su naprednjaci govorili tokom predizborne kampanje, i to ne u Beogradu, nego ovde na Kosovu, pred 1.000 ljudi. Govorili su to više puta i sadašnji premijer Ivica Dačić i ministar odbrane Aleksandar Vučić. I predsednik Tomislav Nikolić je stalno ponavljao da neće priznati nezavisnost Kosova.


Šta su slagali?

- Sve! Sada govore da će priznati sve što je potpisao Borko Stefanović sa Editom Tahiri. Kosovo će na kraju i faktički dobiti nezavisnost. I nova vlast, kao i prethodna, na prvo mesto stavlja EU umesto Kosova i Metohije. Ovo je još jedna nacionalna izdaja.


Kako narod reaguje?
- Kad su naprednjaci pobedili, svi ljudi ovde su bili srećni. Imali su nadu i verovali da će političari ispuniti ono što su govorili u kampanji pre izbora. Sada se više ne nadamo, jer sve je isto samo Tadića nema. Nikolić, otkad je seo u Tadićevu fotelju počeo je da primenjuje i njegovu politiku.  

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.07.2012. 15:51
Ovo mi sve mirise na 90-te. Opet su na sceni isti igraci.Rekoh ja u jednom komentaru brzo ce 9 Mart.
Nedelja 05.08.2012. 21:56
Ne znam sta da mislim. Da su ti sporazumi prethodne vlade toliko losi, sto bi siptari mrzeli Tadica ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online