Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 09.08.2012.
12:41
Blic A

Šta ko kome zamera u DS

Lična promocija, nedovoljan rad za stranku i neposlušnost u odnosu na centralu glave su zamerke koje visoki funkcioneri Demokratske stranke u nedeljama posle izbora upućuju jedni drugima.

Skupština DS koju demokrate najavljuju za jesen pružiće odgovor - da li je zamerke moguće prevazići ili će biti velikih promena i podela u redovima demokrata.

Izvor "Blica" iz stranačkog vrha kaže da se Borisu Tadiću zamera što se u potpunosti zatvorio, okružio nekolicinom pouzdanih saradnika i savetnika, a svu odgovornost i sav posao preuzeo na sebe. U kampanji pojedini potpredsednici su nam se žalili da predsednika ne mogu ni telefonom da dobiju.


Tadićevom zameniku u DS Draganu Đilasu prigovara se što je kampanju vodio odvojeno od stranačke, doduše uz blagoslov predsednika. Za taj posao bila je zadužena čak i druga marketinška agencija. Zakazao je, po mišljenju Tadića i njemu bliskih potpredsednika, u pauzi između dva kruga predsedničkih izbora jer nije vodio kampanju “od vrata do vrata”. Još jedna zamerka Đilasu odnosi se na njegovu preteranu posvećenost Beogradu i zanemarivanja unutrašnjosti.


Draganu Šutanovcu, kaže izvor, partijske kolege najviše su zamerale posvećenost Ministarstvu odbrane, dok je “malo radio za stranku”. Pojedinci su mu ozbiljno zamerili i zbog afere čiji je učesnik, a koja se tiče izgradnje luksuzne zgrade na Vračaru.


Nije tajna ni da su odnosi zategnuti na relaciji Dušan Petrović - Dragan Đilas ili Dušan Petrović - Dragan Šutanovac. Delu rukovodstva smeta to što Petrović spada u Tadićeve ljude, a na sednicama Predsedništva mu je ozbiljno spočitano što u Šumadiji DS nije postigla bolji rezultat.


Bojan Pajtić
je ostvario dobar rezultat u Vojvodini čime je onemogućio da prilikom formiranja vladajuće većine DS trpi ucene. Ipak, Tadić mu je zamerio što je dosta nezavisno nastupao u kampanji i tako radio na ličnoj a ne stranačkoj promociji.

Jelena Trivan je osoba koja je trn u oku skoro svim potpredsednicima, ali je omiljena predsedniku stranke. Iako se ceni to što je ona bila glasnogovornik tokom kampanje, kolege po funkciji su joj zamerile što je zaoštrila retoriku, što je jedan broj birača odgovorilo od glasanja za DS.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.08.2012. 12:53
sve sami mrsomudi
Četvrtak 09.08.2012. 13:43
:) Еволуција од хијена ка пацовима, па међусобно уједање... А тако лепо су се слагали док су оргије и баханалије трајале. Греота и неправда је ову злочиначку скупину оставити на слободи!
Četvrtak 09.08.2012. 14:29
Гомила свиња из Орвелове животињске фарме. Тииитоистички југословени, делатници у оквиру крватског културног обрасца, секуларно свештенство србског духа самопоништавања, домаћи издајници, евроатлантски послушници и плаћеници, еврофанатици, антисрбске штеточине, корумпиране неолибералне квази демократе, ништачоек један до другога, рђе од рђаковића, смрадови и скотови... Целокупан досманлијски накот на лустрацију, партијски руководиоци на одговорност, а бивши просрпски мац-мац преш`едник у кривични поступак за издају земље и народа и немерљиву штету коју нам је нанео. Ништа нема од Србије ако се не прочисти од овог антисрбског накота који је створио другосрбијанску филозофију расрбљавања...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online