Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 16.08.2012.
13:17
Beta A

"Ne zna se kada i o čemu ćemo sa Prištinom"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija spremna na dijalog sa Prištinom, ali da još nije poznato kada će početi razgovori.

 Kad, kako i o čemu sa Prištinom tek posle 4. septembra
 

Dačić je dodao da nije poznato ni u u kom formatu će dijalog biti održan, niti teme razgovora, kao ni da li postoji spremnost Prištine da se dijalog digne na viši politički nivo.

"Ići ću u Brisel 4. septembra i o tome ću razgovarati sa najvišim evropskim zvaničnicima", rekao je Dačić novinarima pošto je primio vatrogasce koji su gasili požar na Hilandaru.

Premijer je istakao da Srbija nema drugu alternativu osim poštovanja dogovora o Kosovu koje je postigla prethodna vlada.

"U suprotnom, ispali bi neozbiljni. Mi nismo u situaciji da ispravljamo dogovore koje je postigla prethodna vlada. Ako neko kaže da nije bilo dogovora onda bi morali da sprovedemo istragu", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će primeniti sve dogovore postignute u Briselu sa Prištinom, ali da je problem u različitim tumačenjima.

"Kako je napisano na papiru, ako nema drugog 'dokaznog materijala', onda to primenjujemo", rekao je Dačić.

Istakao je da je najvažnije da je Kosovo predstavljeno asimetrično, sa zvezdicom, što znači da nema isti status kao Srbija.

Dačić je podsetio da je osnovno pitanje bilo da li će fusnota biti na tabli ili će na tabli pored Kosova biti samo zvezdica, dok će fusnota biti navedena u materijalima. Prema njegovim rečima, to pitanje je svako tumačio na svoj način.

Po dogovoru Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju iz februara, Kosovo na regionalnim skupovima treba da bude predstavljeno uz zvezdicu i fusnotu koja glasi:"Ovaj naziv ne utiče na stav o statusu i u skladu je sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji nezavisnosti".

Beograd i Priština različito tumače dogovor, odnosno gde treba da bude fusnota, a šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović rekao je da se posrednik EU u dijalogu Robert Kuper stavio na stranu prištinskih vlasti, mimo onoga što je rečeno tokom dijaloga u Briselu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.08.2012. 13:43
DAJTE VEC JEDNOM NA VIDJELO STA SE PRETHODNA VLADA DOGOVORILA I KO TO U IME VLADE U KOJOJ SI I TI UCESTVOVAO !!! ISTINU NA VIDJELO !!!
Petak 17.08.2012. 11:11
Kako Brisel kaže....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online