Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 17.08.2012.
13:06
Vestionline A

Pomoćnik ministra "probao magične pečurke u Loznici"

Novoimenovani pomoćnik ministra kulture i informisanja za sektor informisanja i medija, Dragan Kolarević, široj javnosti je poznat po tome što je je u vreme kriznih 90-ih bio novinar i urednik informativnog programa i urednik TV Dnevnika. Pošto smo želeli da vam ukratko predstavimo novog pomoćnika za medije, otišli smo na "Vikipediju" i naišli na "pomalo neobične" detalje u njegovoj biografiji. Naime, tamo piše da novi pomoćnik za medije deluje u "klokotrizmu i jedan je od šamana klokotrističke zajednice", i da je "magične pečurke prvi put je probao na jednom polju blizu Loznice, misleći da su u pitanju one pečurke iz crtaća." Ne zna se ko je autor prepravljene biografije niti kada će je administratori Vikipedije skinuti, ali mi vam prenosimo deo.

 "Sredili" mu biografiju ( screen shot sa "Vikipedije")
 

"Dragan Kolarević je rođen u Ljigu 2. jula 1954. godine. Roditelji, otac Spasoje i majka Stana, bili su učitelji. Osnovnu školu je završio u Slavkovici i Ljigu, gimnaziju u Ljigu, Filološki fakultet u Beogradu. Magične pečurke prvi put je probao na jednom polju blizu Loznice, misleći da su u pitanju "one pečurke iz crtaća" koji je dan pre toga video u ljiškom bioskopu (osnovano se sumnja da je reč o Diznijevom crtanom filmu Fantazija.

Pošto mu se ukazao duh Sveklokana (alt. Cveklokan), torbar-majke-oca vascele prirode, objavljivao je u književnim listovima i časopisima, radio je povremeno u osnovnim i srednjim školama, bio je urednik tribine u Klubu mladih pisaca Doma omladine Beograda. Poezija i proza su mu uvršetene u više antologija. U TV Beograd počeo je da radi 1986. godine."
 

Inače, Dragan Kolarević je u vreme kriznih 90-ih bio novinar i urednik rubrike za kulturu informativnog programa i urednik TV Dnevnika i mnogi ga pamte kao glavnog voditelja i prezentera vesti tih godina.

U redakciji "Aktuelnosti" Radio Televizije Beograda bio je od oktobra 1997. do novembra 1999. kada postaje odgovorni urednik Kulturno-zabavnog programa, a 2001. prelazi u redakciju dokumentarnog programa RTS-a.

Juče je Vlada Srbije imenovala je Dragana Kolarevića za pomoćnika ministra klture.

Još se ne zna se ko je "prepravio" njegovu biografiju na Vikipediji, niti kada će je administratori tog sajta skloniti.

Subota 18.08.2012. 06:53
Ima više njih koji su probali "magične pečurke".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online