Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 18.08.2012.
12:15
R. D. - Vesti A

Na sahrani Đilasovog oca niko iz vrha DS

U subotu, 11. avgusta, na Bežanijskom groblju u Beogradu sahranjen je Dušan Đilas, otac Dragana Đilasa, gradonačelnika Beograda i zamenika predsednika Demokratske stranke. Odlukom porodice, sahrana je obavljena bez javne objave, brojnih čitulja i ostalog što obično ide u slučajevima kad umre neko od članova porodice poznatih političara, javnih ličnosti. Gotovo je neshvatljivo da nijedan beogradski medij, pisani i elektronski, nije objavio ovu informaciju do koje su i "Vesti" došle sa nekoliko dana zakašnjenja.

Dušan Đilas, otac Dragana Đilasa, gradonačelnika Beograda, preminuo je 9. avgusta

Sahrani nije prisustvovao Boris Tadić, što se moglo očekivati, ali se nije pojavio nijedan od potpredsednika Demokratske stranke - Šutanovac, Petrović, Pajtić, Trivanova... Ovaj podatak je veoma interesantan za sagledavanje trenutnog stanja u Demokratskoj stranci, a posebno u svetlu dešavanja koja će u toj stranci uslediti narednih nedelja.


Prema saznanjima našeg lista, poslednjem ispraćaju Dušana Đilasa, iz Demokratske stranke prisustvovali su samo Miodrag - Miki Rakić, doskora šef kabineta predsednika Srbije u periodu kada je tamo sedeo Boris Tadić, i Dušan Elezović, predsednik vojvođanskog odbora DS-a.


Sahrani je, od političara i državnih funkcionera, prisustvovao samo Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane. On se pojavio dvadesetak minuta pre opela, položio venac na odar, izrazio saučešće porodici i ostao do kraja obreda.
Za mnoge je Vučićev dolazak predstavljao iznenađenje s obzirom na žestoke političke sukobe i javne svađe koje je imao sa Draganom Đilasom.


Inače, Dušan Đilas je rođen u selu Očigrije, smeštenom na pola puta između Drvara i Bihaća. Njegova supruga, Draganova majka, devojački Grbić, takođe vuče korene iz tih krajeva. Ona je rođena u Bačkom Brestovcu, ali su njeni roditelji sa područja Plitvičkih jezera.

POVEZANE VESTI

Subota 18.08.2012. 13:10
Покојнику лака земља, миран починак и покој души, породици саучешће, Вучићу свака част, а демократама: Срам вас било!
Subota 18.08.2012. 12:30
To pokazuje nekulturu, sujetu, gordost... prema patrijskom drugu i prijatelju od strane funkcionera DS-a. Djilas je javno govorio o problemina, a neke je sam resavao u sranci i kao gradonacelnik. Njemu svaka cas u odnosu na ostale manekene, dvolicne licnosti, poltrone, poslusnike... Bog da mu dusu oprosti !
Subota 18.08.2012. 14:44
Stvar je resena. VUCIC I DJILAS su se vec dogovorili. Tadic let zajedno sa svojim ortacima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online