Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 19.08.2012.
20:28
Beta A

Naprednjaci žele da smene zaječarskog gradonačelnika

Inicijativa Srpske napredne stranke (SNS) da u opštinama i gradovima u Srbiji gde je to moguće napravi koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije i Ujedinjenim regionima Srbije (URS) pokrenuta je i u Zaječaru.

Foto: Ilustracija

Naprednjaci u Zaječaru insistiraju na smeni aktuelnog gradonačelnika Boška Ničića (URS), jednog od bližih saradnika ministra privrede i finansija Mlađana Dinkića.

Naprednjaci, koje predvodi estradni menadžer, vlasnik Timočke televizije i odskora Zaječarac Saša Mirković, koji je inače i član Glavnog odbora SNS, pokušavaju da URS potisnu u opoziciju i vlast formiraju sa gradskim odbornicima iz SPS, DS i pojedinim odbornicima G17 koje pokušavaju da privole da glasaju za Ničićevu
smenu.

Mirković je bio kandidat za gradonačelnika Zaječara ispred Pokreta radnika i seljaka, a posle izbora je prešao u redove naprednjaka, gde je sada šef odborničke grupe SNS.

On je najavio da će ta stranka naredne nedelje u gradskom parlamentu podneti zahtev za razrešene gradonačelnika Boška Ničića i da sa DS i SPS intenzivno pregovara o novoj većini u gradskoj skupštini.

Zaječarski naprednjaci smatraju da Ničić nepotrebno troši budžetski novac, ali i iznose oštre optužbe da je raspored snaga u Skupštini Zaječara rezultat izborne krađe, te stoga traže da tužilaštvo i policija ispitaju njihove navode.

Sa druge strane, iz gradske centrale URS-a stigala je poruka da je ta partija u Zaječaru jedinstvena i da nema govora da će bilo koji odbornik te odborničke grupe podržati Sašu Mirkovića.

"Tvrdnje Saše Mirkovica da bi odbornici G17 plus mogli da podrže njegove napore da se dokopa vlasti u Zaječaru su apsolutno neistinite. URS je u Zaječaru potpuno jedinstven i nema podele na one koji nose dresove jedne ili druge boje", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik gradskog odbora G17 u Zaječaru Dušan
Mladenović.

Kada je reč o optužbama o izbornoj krađi, aktuelni gradonačelnik i poslanik u republičkoj Skupštini Boško Ničić kaže da "mirno spava" i da je prvi za to da se preispita izborna noć i ko je prekinuo rad Izborne komisije.

"Mirković hoće da politiku pretvori u estradu sa koje je potisnut. Pokušava da glumi Šeselja i da ga iznose iz skupštinske sale", rekao je Ničhić agenciji Beta.

Na pitanje da li će ostati gradonačelnik ili poslanik u Skupštini Srbije, Ničić nema nedoumicu.

"Opredelio sam se za funkciju gradonačelnika, a ostavku na poslanički mandat ću podneti kada od Agencije za borbu protiv korupcije dobijem rešenje sa obrazloženjem da sam u sukobu interesa", poručio je zaječarski gradonačelnik.

Sadašnju vlast u Zaječaru čini koalicija URS, DS i SPS sa 28 od 50 odbornika. Od 21 odbornika URS-a, 15 su članovi stranke "Živim za Krajinu" Boška Ničića, dok su njih šest članovi G17 plus. DS ima 4, a SPS 3 odbornika.

Opoziciju čini Pokret radnika i seljaka sa 14 odborničkih mesta, SNS je dobila pet mandata, ali ove dve stranke su sa jednim odbornikom grupe građana osnovale odbornički klub SNS. Lista Preokret ima dva odbornika a SPO jednog.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.08.2012. 20:31
Vrlo zanimljivo! Ko je tu protiv ili za koga?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online