Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 27.08.2012.
13:01
J. Arsenović - Vesti A

Bićemo glogov kolac za povampirene autonomaše

Šef odborničke grupe i prvi čovek Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu Borko Ilić uveren je da se najava prekomponovanja vlasti neće zaustaviti samo u glavnom gradu pokrajine, a da bi njegova stranka zajedno sa Srpskom naprednom i Socijalističkom partijom Srbije mogla činiti uspešan front protiv autonomaša.

Borko Ilić, predsednik Gradskog odbora DSS u Novom Sadu
 

- Sigurno je da posle odluke Ustavnog suda Srbije koji je u mnogim segmentima proglasio Statut Vojvodine neustavnim, kao i posle činjenice da SNS, SPS i DSS imaju vlast u Pančevu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, a verovatno i u Kikindi, da bi formiranje vlasti u Novom Sadu od strane ovih političkih stranaka bio glogov kolac povampirenom autonomaškom komunističkom pokretu u Vojvodini - kaže za "Vesti" Ilić.


Koliki su izgledi da se uskoro formira nova vlast u Novom Sadu bez Demokratske stranke?
- U Novom Sadu se raspala doskorašnja vladajuća koalicija i u narednim danima bi trebalo da se vidi da li postoji nova većina u Skupštini grada.

Ligaši lete i iz pokrajinske vlade?

Demokrate su prihvatile Ligu za partnera na pokrajinskom nivou zbog podrške u Novom Sadu, može li se sada desiti da Čanak bude izbačen iz pokrajinskih organa vlasti?
- To je već pitanje za DS, ali tačno je da matematički postoji većina DS-a i Saveza vojvođanskih Mađara u pokrajinskoj skupštini i da Pajtiću nisu potrebni ligaši.

Zašto to ide tako teško, a sve je zavisilo od SPS-a koji sa naprednjacima čini vlast na republičkom nivou?
- SPS sada više nema kud i ne može više da izbegava da izađe iz vlasti kada su od pre neki dan to učinili i Srpski pokret obnove i čak i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Tako da SPS i da hoće da ostane u koaliciji sa DS-om, ne postoji većina u gradskoj skupštini koja bi podržala Pavličića i sadašnju gradsku vladu.


Šta je veće iznenađenje to što su sadašnjem gradonačelniku okrenuli leđa SPO ili LSV, odnosno Vuk Drašković ili Nenad Čanak?
- Najlogičnije je bilo da prvo izađu socijalisti s obzirom na to da oni sa SNS-om čine okosnicu republičke vlade, ali očigledno da je SPO procenio da su oni ti koji treba da povuku prvi potez. Što se tiče ligaša oni su rešili da napuste brod koji tone, politički procenjujući da će se raspad koalicije ionako desiti, te da ne treba da dozvole da budu izbačeni.


Da li su vas kontaktirali iz SNS-a za formiranje nove gradske vlasti?
- Nije tajna da mi konstantno mesec dana intenzivno sarađujemo sa SNS-om i Dverima Novi Sad na tome da se napravi nova vladajuća većina.


Uslovljavate li vaš ulazak nekim strankama koje ne želite za partnere?
- Ove pomenute dve stranke su naši prvi partneri, a tu će svakako biti i SPS i SPO. Ali nama su najbitniji politički uslovi koji se tiču funkcionisanje Novog Sada i njegovog javnog komunalnog sektora koji je pred kolapsom.


A da li su vam ligaši prihvatljivi za partnere?
- Ne, naravno. Liga za nas nije prihvatljiva i mi smo uvek isticali da je naš cilj da vlast u Novom Sadu bude bez DS-a i LSV-a.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.08.2012. 13:07
Samo ne brkaj "povampirene autonomaše" sa poštenim građanima Vojvodine koji ne žele da ih pljačka Beograd i koji žele da koriste svoj vlastiti novac koji su zaradili! Znate vi da je Vojvodina najbogatiji deo Srbije, pa biste hteli malo da se okokristite.
Ponedeljak 27.08.2012. 13:28
Brašela ta i kolac ima dva kraja , pripazi malko .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online