Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.09.2012.
10:53 >> 12:35h
Beta A

Dačić: Nećemo se žrtvovati za zvezdicu

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija treba da učestvuje na međunarodnim skupovima i ako na njima učestvuju predstavnici Kosova i Metohije, bez obzira na to kako je Kosovo predstavljeno.

Fusnota ionako ne može da stane na tablu, pravda Dačić odluku Vlade
 

"Interes Srbije je da učestvuje na skupovima, jer ako ne učestvuje na njima neće moći da iznese svoje stavove. Tražili ste da vodimo realnu politiku prema Kosovu i Metohiji", kazao je Dačić gostujući na televiziji B92.

On je naveo da fusnota kojom bi Kosmet trebalo da bude predstavljeno na skupovima "ne može ni da stane na tablu ispred nekog predstavnika Kosova". Dačić je ocenio da nije reč o ustupku Prištini.

"Mi moramo da odaberemo temu i da znamo zašta ćemo se žrtvovati, nećemo se valjada žrtvovati zbog zvezdica i fusnote", poručio je Dačić i dodao da suštinska borba treba da bude za prava Srba na severu Kosova, "a ne borba za zvezdicu i fusnotu".

On je izjavio i da se nova Vlada Srbije "neće, poput prethodne, heroisati" oko pitanja fusnote, a prihvatati carinske svedoke na administrativnim prelazima.

"Centralno pitanje je da li će Kosovo biti međunarodno priznato, da li će Srbi opstati na Kosovu i da li će prihvatiti legimitet kosovskih institucija. Sve ostalo je nebitno. Nemamo više kapaciteta za uzaludne borbe", rekao je Dačić.

"Za Srbiju je suštinsko pitanje da Kosovo bude drugačije predstavljeno od Srbije i drugih međunarodno priznatih država, a pitanje fusnote i da li će je biti na tabli i u dokumentima je manje važno", kazao je on.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova rekao je da je oformljen tim za preispitivanje spornih privatizacija, pa će 60 pripadnika uprave kriminalističke policije, iz 12 policijskih uprava raditi na tome.

Prema njegovim rečima ispitaće se više od 20 slučajeva privatizacija, a u nekima su obavljene i predistražne radnje. On je napomenuo da SPS nije učestvovao u spornim privatizacijama, dodavši da su upravo privatizacije bile veoma važne u politici i merama prethodne vlasti.

"Privatizacije su bile nešto sa čime smo se ponosili, a ne nešto što treba da preispitujemo. Sada smo se setili kada je to doneo neko iz Brisela, a sve to je ranije govorio i Savet za borbu pritiv korupcije", kazao je Dačić, i podsetio da se o tim stvarima čulo od nekadašnje predsednice saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać.

Komentarišući nedavnu posetu izvestioca Evropskog paralamenta za Srbiju Jelka Kacina Dačim je rekao da je trebalo da sve kritike na račun Srbije iznese "na politički način".

"Meni je sumnjivo zašto on zastupa neke interese... Nemojte tako da mi delite lekcije", kazao je Dačić i zapitao da li Evropski parlament nema baš nikakve veze sa korupcijom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.09.2012. 10:59
Ova druzina skupljena skoca i konopca ce Srbiji doci glave.
Ponedeljak 03.09.2012. 14:19
Kao sto je rekla Siptarska predstavnica u pregovorima rekla zvezdica ce se istopiti kao snezna pahuljica ali uz pomoc izdaje Srpskih interesa od strane Srpskih politicara.Ne cinite to bice vam sudjeno vama ili vasem pokolenju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online