Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 05.09.2012.
11:06
B92 A

Pajitić: Ne želim da vodim DS

Predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je za B92 da nema ambicije da vodi Demokratsku stranku. Prema njegovim rečima od sednice Glavnog odbora DS, koja je zakazana za subotu, 8. septembar, ne treba očekivati ništa spektakularno niti kadrovske egzekucije.

Bojan Pajtić: Briga me za sve sem stranke
 

"Važno je da se dokaže da je DS jedinstvena na političkoj sceni. Mi ćemo u subotu demonstrirati odlučnost. DS je jedina stranka sa unutarstranačkom debatom, jedina koja je menjala predsednike, potpredsednike... DS je značajna za Srbiju utoliko što su sve relevantne stranke u našoj zemlji preuzele njen program. Daleko od toga da smo idelani, ali svakako nismo zaslužili ovakvu satanizaciju u medijima", rekao je Pajtić.

On je istakao da priča koja se vodi u medijima o DS nije primerena i podseća da je DS sada opoziciona stranka. "DS nije u depresiji. Danas državu vode neki drugi ljudi, a DS treba da se konsoliduje da bude efikasna opoziciona stranka", objasnio je Pajtić.

Pajtić je naveo da će na sednici Glavnom odbora DS definisati pravce kretanja stranke.

"Ne treba očekivati ništa spektakularno, nikakve spektakularne rasplete. Sednica neće biti poprište sukoba, jer mi nismo kao druge stranke, gde se jedna osoba pita za sve", naglasio je potpredsednik DS.

On je rekao da će predsednik stranke Boris Tadić podneti izveštaj o radu i uspehu na izborima. Takođe, kazao je i da Tadić nije zaslužio ono što mediji sada izveštavaju o njemu.

"Nije pitanje sada kome treba oduzeti političku karijeru, već kako da DS izađe snažnija nakon izbora. Nećemo dozvoliti da se DS podeli. Mediji su puni spekulacija o sukobima u stranci. Mogu vam reći da ta netrpeljivost ne postoji. Postoje rasprave kako da DS izađe jača"; istakao je Pajtić.

Govoreći o sukobu između Tadića i potpredsednika DS i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, rekao je da je DS starija i od Tadića, i od Đilasa, Pajtića...

"Glavno pitanje je kako ćemo izaći jači iz svega toga. DS je starija i od Tadića, i od Đilasa, Pajtića, u njoj ima dosta sposobnih ljudi. Tadić je čovek koji je odigrao istorijsku ulogu. Uspeo je da osnaži političku scenu. Ogromna većina stranaka je sada prodemokratka, svi sada žele ulazak u EU, ali videćemo koliko će biti uspešni u tome. Činjenica je, međutim, da su te stranke preuzele naš program", odgovorio je on.

Upitan da li će se kandidovati za predsednika stranke, Pajtić je rekao da "nema ambiciju da bude predsednik DS". "Nisam ni dugoročno razmišljao o tome, naglasio je on.

Na pitanje da li će Tadić podneti ostavku na mesto predsednika, podsetio je i da je aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić nekoliko puta gubio izbore, pa nije podneo ostavku. "Tema nije Tadić. Baš me briga kako će Tadić, Pajtić izaći iz toga. Pitanje je kako će DS izaći iz toga", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.09.2012. 12:36
ovog samo zanima vojvodina.to je više puta rekao
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online