Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 26.09.2012.
12:48
Beta A

"Sreda je, a još me ne hapse"

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da posle podnošenja ostavke na funkciju poslanika očekuje da bude uhapšen, ali je naveo i da ga do sada policija nije kontaktirala u vezi sa incidentom u Novom Sadu.

U policiji mu rekli da je to njihova ingerencija i da će mu se već neko javiti: "Sreda je, a još me niko nije zvao" : Nenad Čanak
 

"Sad nemam imunitet, očekujem da budem uhapšen, kao i svaki izgrednik. Ne mogu da očekujem da ne budem izveden pred sud, s obzirom da niti sam navijač niti sam nekog ubio, zatvorio u hladnjaču, zakopao u Batajnici, pa da se ne interesuju", rekao je Čanak novinarima u parlamentu.

Overio ostavku

 

Čanak je danas na pisarnici Skupštine Srbije predao sudski overenu ostavku na mesto poslanika.

 

Lider LSV odlučio je da podnese ostavku zbog incidenta u Novom Sadu u kome je tukao Pavla Lešanovića iz Beograda, jer kako je izjavio, parlament nije uradio ništa da ga zaštiti, ali i da ne bi bio optužen da se skriva iza poslaničkog imuniteta.

Upitan zašto je prvo izašao sa jednom verzijom o događaju u Novom Sadu, a potom je priznao da je tukao Pavla Lešanovića, Čanak je naveo da je sve što je rekao bilo tačno, osim jednog dela koji je nedostajao, a koji je juče ispričao novinarima u skupštini.

"Smatrao sam da prvo treba da kontaktiram policiju", rekao je Čanak i dodao da su mu u policiji rekli da je to njihova ingerencija i da će mu se već neko javiti. "Sreda je, a još me niko nije zvao", kazao je Čanak.

Povodom različitih verzija o događaju koje je izneo, Čanak je rekao da je reč o nesporazumu i izvinio se svima zbog svojih nepreciznosti. On je rekao da je začuđen medijskim reagovanjem na nedeljni incident u Novom Sadu i podsetio da su ga mediji nazvali svinjom, da mu je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović presudio i pre suda i kada su se pojavili grafiti u Novom Sadu, sa datumom njegove smrti.

"Ovakva histerija (u medijima) po kojoj je moj incident daleko primećeniji od sastanka Tomislava Nikolića i Baraka Obame jasno govori da su prioriteti u Srbiji pomešani", rekao je Čanak i istakao da ne želi da bude poslanik u skupštini koja ne vodi računa ni o poslanicima, ni o narodu ni o državi.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.09.2012. 13:03
За тебе није апс.... Али добро, међународне норме морају да се поштују ... Сигуран сам да казну нећеш избећи, а каква ће и која бити, па ко да је важно... не мора тебе нико да "апси" ...
Sreda 26.09.2012. 13:14
Cvarak je kapacitet (i u bukvalnom smislu), ne samo da je uvrnuo, zavrnuo i namagarcio vlast vec i sve one koji su se i ovde na portalu teatralno izvinjavali kao i one koji su se poltronisali u prihvatanju istog izvinjenja! :D))) rofl lol "no pasaran" i ljubitelji casti, hrabrosti i postenja ljudskog karaktera, pozitivne preporuke govore za sebe na toj temi :d))) pogledajte se u ogledalce ako smete :D)))
Sreda 26.09.2012. 14:18
Samo da ne bude u utorak, kao Pere.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online