Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 01.10.2012.
05:24
Beta, B92 A

Dveri: Tužba zbog izložbe na kojoj se vređa Isus Hrist

Predsednik Dveri Vladan Glišić najavio je da će taj pokret razmotriti pokretanje tužbe protiv organizatora Parade ponosa zbog izložbe fotografija švedske umetnice na kojima je Isus Hrist prikazan u štiklama i u gej zagrljaju sa transeksualcima.

Dveri nameravaju da tuže organizatore sporne izložbe u kojima se vređa Isus Hrist
 

U emisiji "Utisak nedelje" na B92, Glišić je rekao da se taj pokret obratio Srpskoj pravoslavnoj crkvi i da je reagovanje patrijarha Irineja već stiglo i da se nada da će reagovati i država.

Glišić je rekao da se nada reakciji prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića jer je jasno da od Socijalističke partije Srbije neće dobiti odgovor, pošto su se pojedini ministri te partije već izjasnili da podržavaju održavanje Parade ponosa.

Stojanović: Nije provokacija već sloboda izražavanja

Član organizacionog odbora Parade ponosa Boban Stojanović negirao je da se radi o uvredi osećanja vernika i svesnoj provokaciji, već je ocenio da se radi o slobodi izražavanja i "savremenom, postmodernom preispitivanju religije", zbog čega manjinska grupa nema obavezu da se pravda većini.

Stojanović je optužio Glišića da tim optužbama "sa intelektualne razine daje opravdanje za nasilje" nad pripadnicima LGBT populacije i pozvao ga da apeluje na huligane da 6. oktobra ostanu kući i omoguće da se održi Parada ponosa.

Organizatori Parade ponosa organizovaće naredne nedelje izložbu fotografija švedske umetnice Elizabet Olson Valin pod nazivom "Eke Homo" (Eče Homo) na kojoj je Isus Hrist prikazan u štiklama, gej zagrljaju i u društvu transeksualaca.

Glišić je ocenio da pitanje Parade ponosa nije pitanje ljudskih prava već da se radi o promociji homoseksualizma i totalitarne ideologije, a da takva izložba švedske umetnice vređa osećanja vernika.

On je dodao da će Dveri učiniti sve, demokratski i nenasilno, da se Parada ponosa 6. oktobra ne održi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.10.2012. 07:30
Nemam ništa protiv gejeva, njihova lična stvar, što boi im neko zavirivao u spavaču sobu. Ali samo tamo. Ne na ulicu. Neko koji su već ogrezli u netradicionalnim vrednostima, na svu ovu materijalnu, moralnu, duševnu bedu, žele da nametnu još i ispravnost homoseksualizma.
Ponedeljak 01.10.2012. 08:33
"savremenom, postmodernom preispitivanju religije"?! Zovite me necivilizovanim,nemodernim,nekulturnim,ali ne vredjajte naseg Gospoda Isusa Hrista! Puna podrska Srpskim Dverima!
Ponedeljak 01.10.2012. 10:19
Врхунац људске декаденције и моралног посрнућа мистификује се под имагинарним институтом тзв "људских права" и "слободе изражавања". У питању је чиста содома и гомора, то зна нормалан свет. Све што није природно самим тим је супротстављено природи и води њеном нестанку.Зато смо ми ту да дигнемо свој глас против свих пошасти које стижу са запада.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online