Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 04.10.2012.
12:17 >> 16:59h
Beta A

"Grešite ako mislite da ćemo odustati"

Organizatori Parade ponosa najavili su danas da će se zbog odluke policije da zabrani šetnju zakazanu za 6. oktobar obratiti Ustavnom sudu, a umesto zabranjenog skupa biće održana "Parada između četiri zida" u beogradskom Medija centru.

Šta ostali građani Srbije mogu da očekuju od Vlade koja ne može da obezbedi i zaštiti ustavnom zagarantovana prava jednoj manjinskoj grupi : Goran Miletić
 

Kako je najavljeno "Parada između četiri zida" počeće u 10 sati, a očekuje se podrška i prisustvo brojnih poznatih ličnosti.

File žali zbog Parade
 

Evropski komesar Štefan File je izrazio žaljenje što su vlasti u Beogradu "navodeći bezbednosne razloge" već drugi put zabranile održavanje Parade ponosa i zatražio da se zajamči sloboda takvog okupljanja i kazne ekstremisti koji to ugrožavaju.

Član Organizacionog odbora Goran Miletić poručio je da "Parada nije cirkus koji će nestati" iz grada i istakao da će predstavnici LGBT populacije "biti i ostati tu i narednih godina".

"Predstavnici vlasti su pogrešili, ako su mislili da ćemo se umoriti i odustati", kazao je Miletić.

On je podsetio da je Ustavni sud ranije proglasio neustavnom odluku prema kojoj zbog bezbednosnih rizika nije dozvoljeno održavanje Parade ponosa 2009. godine i istakao da će se insistirati na realizaciji takve odluke.

"Niko od nas nije bio obavešten o postojanju enormnih bezbednosnih rizika, informacije koje smo dobijali govorile su u prilog tome da policija može da izađe sa time na kraj", kazao je Miletić.

On smatra da je odluka o tome da se parada ponosa ne održi kapitulacija države i upitao šta ostali građani Srbije mogu da očekuju od Vlade koja ne može da obezbedi i zaštiti ustavnom zagarantovana prava jednoj manjinskoj grupi.

"Šta će biti sa borbom protiv korupcije, pitanjem Kosova i ostalim stvarima koje je ova Vlada obećala građanima", upitao je Miletić.

Organizatori Prade ponosa zahvalili su svim građanima koji su juče posetili izložbu švedske umetnice Elizabet Olson Valin u Centru za kulturnu dekontaminaciju i na taj način iskazali podršku i solidarnost. Ocenili su da je policija obavila dobar posao prilikom obezbeđivanja sinoćne izložbe, što je, kako smatraju, dokaz da je policija sposobna da obezbedi sigurnost, kada nema opstrukcije njenog rada.

 

GSA osudila zabranu Parade ponosa

Gej strejt alijansa (GSA) danas je najoštrije osudila zabranu Parade ponosa 2012. i ocenila da su u Srbiji homofobija i predrasude prema LGBT osobama i dalje veoma velike.

U saopštenju GSA je navela da je zabrana Parade "direktna posledica vrhunske neodgovornosti svih društveno-političkih činilaca zaduženih kako za rešavanje problema homofobije, pretnji i nasilja nad LGBT populacijom, tako i za pripreme ovogodišnje Parade".

GSA je ocenila da je Srbija zemlja u kojoj su, na žalost, homofobija i predrasude prema LGBT osobama još uvek veoma velike na čemu strateški treba da rade i država i nevladin sektora.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.10.2012. 12:23
Izlozba koju su pripremili pederi je mnogo gora od setnje. Hrista ste prikazali kao KURVU,djavolji sinovi....i spominjanje problema oko KiM zvuci ogavno iz usta ove spodobe...
Četvrtak 04.10.2012. 12:21
Јој, јој Дачићу и Вучићу ! Колико полицајаца че обезбеђивати параду у четри зида ? Срам вас било !!! Ма зашто педери нису ово тражили пре избора? Западу, роклети сте !
Četvrtak 04.10.2012. 12:24
Ви,можете бити упорни колико оћете,али Дачић је рекао да нема параде,И ЋАОООО! (што би реко Шојић)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online