Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 08.10.2012.
14:18
Beta A

Dačić: Nema pregovora dok se puca

Srpski premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Vranju da ne beži od odgovornosti kada je u pitanju nastavak pregovora sa Prištinom, ali da je bitno odrediti šta je cilj tog dijaloga, šta se njime želi postići i da li ima novih uslova.

Dačić: Preuzeću odgovornost za pregovore sa Prištinom
 

Dačić je, komentarišući najavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će ga predložiti da bude na čelu pregovaračkog tima sa Prištinom, rekao da još nije definisana odluka o nastavku dijaloga niti ko će u tome učestvovati, ali da je bitno da se postigne saglasnost šta se tim dijalogom želi postići.

"I u predizbornoj kampanji sam govorio da ću preuzeti odgovornost, pa neće valjda u razgovoru sa Ketrin Ešton učestvovati državni službenici. Ali, moramo da znamo kakve razgovore vodimo, sa kojim ciljem i da li su svi (u Vladi Srbije) oko toga saglasni", kazao je Dačić.

Premijer je naveo da je Srbija opredeljena za mirno rešavanje problema i da su u dijalogu sa Prištinom od 1999. godine učestvovali mnogi političari iz Srbije.

"Ali, dok mi govorimo o dijalogu ovde se, na punktu Dobrosin, puca na policiju, ti napadi dolaze sa teritorije Kosova i Metohije gde naši istražni organi ne mogu da pređu, a niko nikada nije utvrdio ko ih je počinio", rekao je Dačić.

Predsednik vlade je precizirao da je na policijski punkt u selu Dobrosin u opštini Bujanovac, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, rano jutros pucano, da u napadu nije bilo povređenih, ali da su oštećena dva putnička automobila.

Dačić je najavio da će do kraja godine biti sproveden čitav niz promena u policijskim upravama širom Srbije i da očekuje da će tada biti imenovan i novi načelnik Policijske uprave Niš, a da se on zalaže "da tu bude doveden neko sa strane".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.10.2012. 14:28
Ustav Srbije jasno definise drzavu Srbiju u svojim granicama. Sve ostalo je hemija koja vodi Srbiju u propast. Ako ste spremni da se drzite Ustava srbije i nepopustite, udjite svesno u razgovor, u protivnom to nisu pregovori, to je ispunjavanje zelja i predaja Kosova separatistima, za sta nijedan gradjanin Srbije nema mandat.
Ponedeljak 08.10.2012. 20:54
ОКУПЉАЈМО СЕ БРАЋО ПА У БОЈ
Ponedeljak 08.10.2012. 15:53
Дачићу, ако не бежиш од преговора, од чега онда бежиш?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online