Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 08.10.2012.
17:10
rts rs A

Skupština ukinula imunitet Oliveru Duliću

Većinom glasova Skupština Srbije ukinula imunitet poslaniku Demokratske stranke Oliveru Duliću.

Sednicu su napustili poslanici Demokratske stranke
 

Skupština Srbije ukinula je imunitet poslaniku Demokratske stranke Oliveru Duliću, koga Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za zloupotrebu službenog položaja. Za ukidanje imuniteta Duliću glasalo 150 poslanika.

DS napustila Skupštinu: Verujemo da je Dulić nevin!

Sednicu republičkog parlamenta sa samo jednom tačkom dnevnog reda, Predlogom odluke o ukidanju imuniteta Duliću, sazvao je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović na zahtev skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Prethodono su poslanici gotovo tri sata potrošili na raspravu o proceduri a da nisu ni započeli debatu o ukidanju imuniteta poslaniku Duliću.

Poslanici Demokratske stranke zatražili su od predsednika Skupštine Srbije Nebojša Stefanovića da se zbog pravnih nedoumica i kršenja poslovnika odloži rasprava o ukidanju imuniteta poslaniku te stranke Oliveru Duliću.

Šef poslanika DS-a Dragoljub Mićunović rekao je da Dulića niko nije pozvao na sednicu Administrativnog odbora na kojoj je doneta odluka da se parlamentu predloži ukidanje imuniteta, kao i da Tužilaštvo u zahtevu za ukidanje imuniteta nije objasnilo na koji stav člana 359. Krivičnog zakonika se pozvalo.

"To je najgrublji način zloupotrebe Poslovnika i Skupštine. Ne može se o nekom raspravljati, a da se njegova reč ne čuje. Veoma olako Administrativni odbor je napravio još jednu grešku", rekao je Mićunović.

On je objasnio i da pomenuti član Krivičnog zakonika ima nekoliko stavova u kojima se pominju različite kazne, a za koje nije potrebno ukidati imunitet.

I Gordana Čomić i drugi poslanici DS-a, javljajući se za reč povodom povrede Poslovnika, naveli su da je u pitanju ozbiljna greška i da imaju duboku sumnju da je išta od procedure ukidanja imuniteta urađeno u skladu sa zakonom.
 

Zamenik predsednika Administrativnog odbora Nenad Konstantinović, takođe poslanik DS-a, rekao je da se Dulić odrekao imuniteta.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović objasnio je da su svi poslanici, pa i Dulić, obavešteni o sednici Adminstrativnog odbora.

"Pročitao sam službenu belešku sa sednice tog odbora, u kojoj se nalazi podatak da je jedna od angažovanih službenica u DS-u obaveštena kada je sednica zakazana kako bi obavestila Dulića i druge poslanike", rekao je Stefanović.

Stefanović je naveo i da su dva člana od četiri iz redova DS-a prisustvovala sednici administrativnog odbora.

Prema njegovim rečima, o ukidanju imuniteta se glasa, jer odustajanje Dulića od imuniteta u ovom trenutku ne isključuje mogućnost da se on ponovo pozove na imunitet.

Poslanik LDP-a Bojan Đurić rekao je da ni on, kao ni njegov stranački kolega Nenad Milić, nisu dobili poziv za subotnju sednicu Administrativnog odbora, ali da ga je predsednik tog odbora Zoran Babić pozvao i izvinio se zbog toga.

"U Srbiji se ni na kafu ne ide nepozvan", rekao je predsednik Administrativnog odbora Babić.

Istovremeno, parlament je konstatovao ostavku poslanika SNS-a Stane Božović, pošto će ona ubuduće obavljati funkciju državnog sekretara u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.10.2012. 17:43
Ajde poštenjačino da te sad vidim. Nisi ovo ocekivao. Sad ti ćorka ne gine. Nadam se da će vas biti još iz žute bande pohapšeno!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online