Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 13.11.2012.
07:09
Beta A

Dačić: Možda su hteli da posvađaju mene i Vučića

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je moguće da je neko hteo da pokuša da posvađa njega i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića kada je reč o prisluškivanju najviših državnih funkcionera.

Nema svađe i nesloge: Ivica Dačić (levo) i Aleksandar Vučić
 

"Pokušano je možda da se igra na kartu nesloge Vlade, da se ja i Vučić posvađamo, a to sigurno neće biti moguće. Mene interesuje poštovanje zakona", rekao je Dačić za Radioteleviziju Srbije.


On je kazao da je nedopustivo to što se ne zna ko je tražio listinge poziva, jer ne postoji arhiva, i dodao da to može da dovede do zloupotreba.


"Mi živimo u demokratiji, a ne u diktaturi, pa da imamo sistem Velikog brata koji može bilo koga da locira i prisluškuje, to nije sistem. Možda je to nekom odgovoralo u prethodnom periodu, nije to MUP samo radio", naveo je Dačić.


Premijer i ministar unutrašnjih poslova je naveo da Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istrage oko afere prisluškivanja najviših državnih funkcionera i poručio da odgovorni treba da budu kažnjeni.


"Kroz traženje listinga se može videti ko s kim komunicira. U svakom slučaju ovako nešto ne bi smelo da se dešava i želim da kažem da policija vodi operativne akcije, a ministar nema udela niti daje saglasnost", rekao je Dačić.


Upitan da prokomentariše Vučićevu izjavu da je šokiran navodima nekih ljudi iz MUP-a i Vlade oko afere prisluškivanja, Dačić je kazao da je na tu temu bilo mnogo izjava i poručio da "te priče treba da se prekinu".


"Verujem Vučiću da jeste (bilo prisluškivanja), jer on ima dokaze i zato je pokrenuta cela istraga", kazao je Dačić.


Dačić je rekao da će od sutra početi procedura za raspisivanje novog konkursa za direktora policije.


"U vojsci i policiji mora da se zna ko komanduje", rekao je Dačić.


Upitan o incidentu sa kolonom vozila u kojoj je bio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Dačić je rekao da je taj predmet u istrazi i da odgovorni treba da odgovaraju.


"Život predsednika nije bio ni u jednom trenutku ugrožen, ali je bilo pokušaja narušavanja poretka u koloni predsednika, a toga je bilo više puta ranije kad su neke druge ličnosti u pitanju", istakao je Dačić.


Dačić je kazao da su postignuti "veliki rezultati kada je reč o zapleni više tona droga širom sveta kroz akcije naših službi koje su drugima dale informacije o tim kretanjima".


On je najavio da će se u narednim danima o tome znati više informacija.


"Bitno je da sve što se procesuira bude potkrepljeno jakim dokazima. Uloga Tužilaštava i policije je važna da svi porecesi budu takvi da nemamo slučajeve kao sa (ministrom poljoprivrede Goranom Kneževićem)", ocenio je premijer.


Dačić je kazao da Vlada Srbije ima šanse da uspe i da je ono što povezuje koalicione partnere želja za uspehom.


"Ne možemo da imamo popravni ispit", istakao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.11.2012. 07:55
Izmislili celu stvar ,sta ce sledece
Utorak 13.11.2012. 07:14
Sve afere nove vlasti ostale su samo u novinskim naslovima, izgleda da im je samo to i bila svrha.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online