Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 15.12.2012.
16:57
Beta A

Poslanicima se ne sviđa što rade subotom

Početak nove sednice Skupštine Srbije na čijem su dnevnom redu izmene Krivičnog zakonika obeležila je danas rasprava poslanika opozicije i vlasti o tome kakva je čija politička prošlost, zbog čega se o važnim pravosudnim zakonima raspravlja subotom i reklamiranjima povreda poslovnika.

Poslanici su danas raspravljali o pravosudnim zakonima

Poslanik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović kritikovao je na početku sednice vladajuću koaliciju zbog toga što se važni pravosudni zakoni razmatraju subotom, čime se, kako je naveo, stvara utisak da se nešto vanredno dešava.

Na objašnjenje predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića da je radi efikasnije borbe protiv kriminala i korupcije što pre potrebno doneti izmene pravosudnih zakona, Mićunović je rekao da nije sporna borba protiv kriminala i korupcije koju podržavaju svi poslanici, ali da odgovor Stefanovića na njegovo pitanje ne treba da stvori utisak da opozicija opstruira tu borbu.

O ovako važnim zakonima se ne raspravlja subotom: Dragoljub Mićunović

"Potrebno je sistematsko reformisanje društva u celini, pravo je ono što je ključno. Ne može se na juriš boriti protiv korupcije, nemojte sebi davati isključive zasluge za borbu protiv korupcije, nemojmo od toga praviti kampanju...", rekao je Mićunović reagujući na govor Stefanovića.

Mićunović je podsetio da parlament radi utorkom, sredom i četvrtkom i da je poslovnikom predviđeno ostavljanje vremena za čitanje predloga zakona i predlaganje amandmana.

U raspravu se zatim uključio predsednik poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović koji je optužio Stefanovića da je Mićunoviću dao "lažno obaveštenje" o tome zašto se o važnim zakonima raspravlja subotom. Na opasku da je dao "lažno obrazloženje" predsednik parlamenta je izrekao Jovanoviću opomenu, a kada je ovaj nastavio to da tvrdi dobio je još jednu opomenu.

Država preuzima 13,5 milijardi dinara duga zdravstva


Država će preuzeti 13,5 milijardi dinara duga zdravstvenih ustanova veledrogerijama, utvrđeno je Zakonom o preuzimanju obaveza zdravstvenih ustanova prema veledrogerijama koji je danas usvojila Skupština Srbije. Dug će država preuzeti po osnovu nabavke lekova i medicinskog materijala i te obaveze biće pretvorene u javni dug.

 

Usvojene su i izmene zakona o zdravstvenoj zaštiti i o zdravstvenom osiguranju čiji je cilj da se ugroženim kategorijama građana Srbije obezbede uslovi za uključivanje u sistem obaveznog zdravstvenog osiguranja, kao i ostvarivanje drugih prava iz te oblasti.

 

 

Potom su se u raspravu uključili i poslanici DS, Srpske napredne stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Posle niza reklamiranja poslovnika i rasprave o tome kakva je čija politička prošlost poslanici su usvojili dnevni red sednice. Posle pauze, rad je nastavljen a poslanici su seli na nova mesta u sali, o čemu je pre nekoliko dana odlučio Administrativni odbor.

Po novom rasposredu sedenja, dve najveće političke stranke, vladajuća SNS i opoziciona DS sede u desnom, odnosno levom delu sale iz ugla predsedavajućeg.

Između njih će biti raspoređene ostale poslaničke grupe po snazi u parlamentu.

POVEZANE VESTI

Subota 15.12.2012. 17:23
Ako vam se ne radi a vi podnesite ostavku i doce oni koji hoce da rade 90 dana godisnje a da primaju platu za 365.Sram vas bilo trutovi jedni !
Subota 15.12.2012. 17:21
Pa kad vam se ne radi subtom A VI DAJTE OSTAVKU I MIR BOG!
Subota 15.12.2012. 18:33
Ne može se na juriš boriti protiv korupcije, nemojte sebi davati isključive zasluge za borbu protiv korupcije, каже господин спавалица. Искључиве заслуге!? Да нису он и његови имали неку активност у борби против корупције? А ДА! ЗАБОРАВИО САМ! Ухапсили су ону баба серу која је узимала мито од пролазника да им да више брисогуза наго што је прописано ! Извините! То стварно нисам смео да заборавим!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online