Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 22.12.2012.
18:27 >> 20:40h
Fonet, RTS A

Koštunica: Dobri izgledi za jedinstvo

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je, posle zvaničnog susreta, još jednom detaljno pretresao platformu o Kosovu sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i da postoje dobri izgledi da se u Srbiji ponovo uspostavi nacionalno jedinstvo prema suštinskom državnom pitanju, prenosi Fonet.

Detaljno pretresao platformu o Kosovu sa Nikolićem

Koštunica je rekao da je postigao saglasnost sa Nikolićem da se u tekst platforme pretoči formulacija o ustavnopravnoj povezanosti Kosova i Metohije sa Srbijom. On je rekao da su, u dodatnom razgovoru sa Nikolićem, pojasnili ključno pitanje: ustavnopravnu vezu Srbije i njene pokrajine Kosova i Metohije.

Načinili smo veoma važan korak napred u definisanju odredbe koja jasno utvrđuje ustovnopravnu povezanost Kosova kao pokrajine u sastavu Srbije.

Najvažnije je da se u platformi utvrdi stav države - da je Kosovo pokrajina unutar Srbije, i da unutar te suštinske autonomije pokrajine, Srbi ostvaruju svoju autonomiju, rekao je Koštunica i dodao da je veoma zadovoljan nastavkom razgovara sa Nikolićem i da je dogovoreno da se u narednim danima u tekst platforme pretoči formulacija o ustavnopravnoj povezanosti pokrajine sa Srbijom.

Prema njegovim rečima, DSS će veoma brzo dostaviti predsedniku Nikoliću dogovorene odredbe platforme i istakao da, posle ovog usaglašavanja, veoma brzo treba platformu uputiti Skupštini Srbije, jer je neophodno da država ima celovit pristup rešavanju kosovskog pitanja.

A pre neki dan mu bilo nejasno u platformi - da li je Kosovo u Srbiji ili ne

"Postoje dobri izgledi da se u Srbiji ponovo uspostavi nacionalno jedinstvo prema suštinskom državnom pitanju. Svoj sud i sugestije o platformi treba da daju i najvažnije nacionalne institucije kako bi se u punom smislu ponovno uspostavilo nacionalno jedinstvo", rekao je Koštunica.

POVEZANE VESTI

Subota 22.12.2012. 18:56
Koštunice slatki mali, tvoj me fazon uvek pali, želiš sreću nama svima, koliko god da nas ima, od davljenja da nas spasiš, a da kosu ne pokvasiš! Ti i Toma svašta znate, pravi savet da nam date, kako Kosovo da nam vrate! Drhti EU, drhti NATO Kad pomisle samo na to! Sa vama nam nema zime, stićićemo čak do Kine!
Subota 22.12.2012. 20:28
Све говори, да ће након мајских иозбора власт чинити ДСС и СНС, пред изборе ће Вучић да поткрпи социјалисте и Динкића са све ДС-ом. и тако омогућити да се створи нова влада националиста
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online