Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 29.12.2012.
13:04
Alo A

DS izbacuje Jeremića i Petrovića?

Poslanici Dušan Petrović i Vuk Jeremić biće isključeni iz Demokratske stranke pošto su se suprotstavili odluci Glavnog odbora da vrate svoje mandate, objavio je "Alo". Milan Marković, vratio je poslanički mandat i sam odlučio da ode iz stranke. Dragan Šutanovac ponudio je preksinoć ostavku na poslaničko mesto u Skupštini Srbije, a kakva će biti njegova budućnost u stranci još nije poznato.

Jeremić: Ne pada mu napamet da posluša Đilasa
 

Kako "Alo!" saznaje u vrhu DS-a, voljom lidera stranke Dragana Đilasa, bivši ministar odbrane će uprkos obavezujućoj odluci GO biti pošteđen, dok je bivši ministar državne uprave juče vratio poslanički mandat i istupio iz Demokratske stranke.


"Na zatvorenom delu sednice, Šutanovac i Marković su pristali da se povinuju odluci stranke da kao članovi bivše vlade vrate poslaničke mandate. Iako je bez reči prihvatio Markovićevu odluku da ode iz stranke, Đilas je za Šutanovca rekao da će o njegovoj ponudi da vrati mandat tek razmisliti. Očekuje se da Šutanovac kao iskusni partijski vojnik bude zadržan u redovima demokrata, dok je Marković već pušten niz vodu. Uostalom, njegov odnos prema mandatu i stranci vidi se i po tome što gotovo i da nije kročio u Skupštinu", rekao je izvor "Aloa" iz DS-a.

Za razliku od njih, Dušan Petrović i Vuk Jeremić otvoreno su rekli šta misle o pozivu stranačkog šefa i neće vraćati mandat ni posle ozvaničenja Đilasove inicijative.


Petrović: Ne može Đilas protiv izbora
 

"Đilas ne voli Vuka, ali je Jeremić svestan da je bio jedan od najpopularnijih ministara u prethodnoj vladi, tako da nije ni uzeo u razmatranje Đilasov predlog. Iako se u odluci GO ne pominje ni rok do kada bivši ministri treba da vrate mandate niti sankcije ukoliko ne poslušaju, sva je prilika da će već posle praznika neposlušnici postati bivši članovi DS-a", rekao je sagovornik "Aloa".


Ovakvu mogućnost najavljuje i Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS-a.


"Ne isključujem da i isključenja mogu da se dese. Ipak, ne očekujem od svih bivših ministara koji još nisu poslušali odluku DS-a da to i učine", rekao je Stefanović, aludirajući da na Gorana Bogdanovića, koji je izuzet kao jedini poslanik sa Kosova i Metohije, ali i Božidara Đelića, koji je podneo ostavku na ministarsko mesto jer Srbija nije dobila status kandidata za EU.

Jeremić je još uoči izborne skupštine otvoreno rekao da mu ne pada na pamet da vrati poslanički mandat jer je na funkciji predsednika GS UN samo godinu dana.

POVEZANE VESTI

Subota 29.12.2012. 14:26
Зар се Ђилас није договорио са Тадићем да неће бити реваншизма уколико се Тадић повуче. Шта би тек било да се нису "договорили".
Subota 29.12.2012. 13:31
List "ALO" ipak vise postuje Petrovica nego Jeremica (cije prezime pise MALIM slovom)....! Nekultura jednog dnevnog lista bez obzira ciji je i cije interese zastupa..! Igranka bez prestanka DS-a
Subota 29.12.2012. 20:48
Članstvo u nečemu po meni automatski znači rad u timu, a za dobrobit svih članova. Kako se ovde radi o političkoj stranci ta dobrobit se ne odnosi samo na članove stranke, već i na sve ljude u zemlji bez obzira kojoj stranci pripadali. Sve drugo nije bitno. Pojedinac, njegov status, mandat ... ništa. Lični interesi ne mogu da budu iznad interesa stranke i svako bi trebao da se toga pridržava
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online