Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 21.01.2013.
16:13
Beta A

"Srbija najveći gubitnik raspada SFRJ"

Premijer Ivica Dačić izjavio je da je Srbija zaslužila bolji tretman međunarodne zajednice koja je zaboravila šta je Srbija dala tokom svoje istorije.

Srbija je zaslužila bolji tretman međunarodne zajednice koja je zaboravila šta je Srbija dala tokom svoje istorije
 

- Počevši od Turaka - s onim što se desilo pre 600 godina kada smo branili Evropu od turske invazije, sve do Prvog svetskog rata u kojem je polovina muškog stanovištva ubijena i Drugog svetskog rata u kojem smo izgubili milion stanovnika", rekao je Dačić u objavljenom intervjuu na portalu EUobserver.

Dačić je ocenio da je Srbija sada u poziciji da njen narod bude najveći gubitnik raspada bivše Jugoslavije, posle svega što se dogodilo.

Bivši predsednik Srbije i lider njegove Socijalističke partije Srbije Slobodan Milošević, prema Dačićevim rečima, "pravio je neke greške, ali nije jedini koji je pravio greške".

"Drugi narodi su takođe pravili greške... Verujem da svi zajedno imaju veliku odgovornost za sve što se desilo", rekao je Dačić.

"Zalažem se autonomiju Srba na Kosovu"

U intervjuu rađenom u petak u Briselu, posle razgovora s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, Dačić je rekao da se zalaže za autonimiju Srba na Kosovu.

- Srbija ima autonomije u svojim okvirima... zašto bi onda to bilo neprihvatljivo jedino na Kosovu, u poređenju s ostatkom Evrope? Mislim, prihvatljivo je svuda ostalo, rekao je premijer Srbije i dodao da Beograd ne odustaje od svog stava o autonomiji za Srbe na Kosovu uprkos negativnim reakcijima i ponovio da Srbija neće razgovarati o priznanju Kosova.

"Srbija je spremna da razgovara kako prevazići paralelizam institucija na Kosovu, da pristane na institucije koje bi bile prihvatljive i za Prištinu i za Srbe... ime ovih srpskih zajednica će biti predmet sporazuma", rekao je premijer Srbije i istakao da nema bezbednosnih aktivnosti ili delovanja na Kosovu koje izvodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Tači je prethodno za Euobzerver rekao se sa severa Kosova moraju povući snage koje kontroliše srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.01.2013. 16:20
Pogrijesio si, nije Srbija najveci gubitnik, nego srpski narod na podrucju ex-YU ! Vi politicari ste sami krivi sto ste prihvatili da podijelite srpski narod na vise manjina i ponasate se kao da Srbija nije suverena drzava ! Morate pitati Brisel dali mozete na wc ! Zalazes se da Srbi imaju autonomiju u srpskoj autonomiji....! paradoksalno ! Onda priznajte da ste vec priznali nezavisno KiM i izvinite se braci Rusima, Kinezima i svim onim drzavama, koje jos do danas nisu priznale KiM ! Nadam se, posto nije bilo psovki da CENZURA nece ponovo brisati komentare !!!
Ponedeljak 21.01.2013. 18:02
Србија и Срби су највећи губитници, захваљујући великим војним, политичким и економским напорима САД, ЕУ и Ватикана, који нису штедели напора и средстава и даље не штеде, у стварању независне Словеније, Велике Хрватске, Муслиманије, Велике Албаније, антисрпске Црне горе и антисрпске Македоније, како и у стварању јаке ''пете колоне'' у Србији, која има велики утицај у свим сферама живота. Једини начин да Срби прекину галоп у провалију и камено доба је да откажу послушност својим ''западним'' непријатељима (пријатељима ''пете колоне''), обезвласте дедињску антисрпску југословенско-комунистичку олигархију и окрену се Русији и пријатељским земљама.
Ponedeljak 21.01.2013. 19:07
Да издајнички ДС није пријашњих 10 година трубио како смо ми највећи кривци данас би била другачија слика. И после 14 година Жута Кућа још увек остала некажњена.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online