Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.01.2013.
06:01
Večernje novosti A

U "Železnicama" se jelo i pilo "za sve pare"

"Železnice Srbije" prodaće 103 službena automobila na licitaciji, a ukinuće se i najveći broj korporativnih kartica, otkriva za "Novosti" Dragoljub Simonović, novi generalni direktor ovog preduzeća.

Umesto o vozovima u "Železnicama" više brinuli o ručkovima i mobilnim telefonima
 

Kako kaže, do sada je utvrđeno da su najveće troškove sa karticama pravili upravo oni koji su na njih imali najmanje prava. Samo na reprezentaciju u objektima "Železnice Srbije" potrošeno je više od 100 miliona dinara.


- Jelo se i pilo onako kako dobar domaćin nikada u svojoj kući ne bi radio, a nisu samo direktori trošili - kaže Simonović.
 

- Mesečni troškovi za više od 4.000 fiksnih telefonskih brojeva su oko četiri miliona dinara, a za korišćenje mobilnih telefona u ovom trenutku dugujemo oko 40 miliona dinara.
 

Osvrnuvši se na obaveze održavanja drumskih vozila i potrošnju goriva, Simonović kaže da su podaci do kojih se u međuvremenu došlo i mnogo gori od prvobitnih.
 

- Još analiziramo i sređujemo sve podatke, ali moguće je da troškovi održavanja drumskih vozila i potrošnje goriva premaše na godišnjem nivou cifru od sto miliona dinara - ističe Simonović.
 

- Osnovano sumnjamo i da je bilo službenih vozila koja su se koristila kao taksi prevoz. Gorivo se plaćalo najpre karticama, pa gotovinom i najzad točilo na železničkim pumpama. Sada sve te podatke treba sakupiti, ali cifre su ogromne. Najbolji primer neodgovornosti je i to da u upravnu zgradu železnice može bez ikakve kontrole i evidencije da uđe bilo ko.
 

Direktor kaže da još nije dobio odgovor zašto "Železnice Srbije" tri godine nisu realizovale kredite Evropske banke za obnovu i razvoj, zbog čega su plaćeni penali u iznosu od dva miliona evra. Sigurno, kako tvrdi, još toliko iznosi šteta što nisu kupljeni novi vagoni i lokomotive i popravljene pruge, čime bi se povećao obim prevoza i broj putnika, a time i transportni prihodi.
 

Na nivou preduzeća formirana je komisija za primopredaju dužnosti, koja treba da utvrdi kompletnu sliku srpskih železnica u svim segmentima njenog poslovanja. Novo poslovodstvo donelo je niz naredbi sa ciljem maksimalne redukcije troškova u preduzeću, koji nisu direktno u funkciji odvijanja i bezbednosti saobraćaja ili povećanja prihoda.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.01.2013. 06:43
Pa to vise nije normalno koliko se krade,koliko se ne voli svoja zemlja.na primer u Nemackoj postoji tajna sluzba koja kontrolise ovako nesto,u interesu je da brani drzavu tj narod svoj.Ako neko prekrsi pravila poslovanja i pocne krasti odjednom ga slucajno nadju mrtvog,tako bi trebalo i kod nas,dosta mi je patriota!
Sreda 23.01.2013. 07:22
Dobro je i da još uopšte postojimo, treba da ih bude stid i sramota. Sada će narod da nadonadi razvučeno, i hajdemo iz početka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online