Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 04.02.2013.
18:28
Mondo A

Umesto netbuka mu stigla cepanica

Nenad Petrović iz Beograda silno se iznenadio kada mu je na kućnu adresu stigla cepanica umesto netbuka koji je poručio preko sajta Kupujem-prodajem.

Tekst koji je prevareni okačio na sajt
 

Prevareni Beograđanin se oglasio juče na pomenutom sajtu gde je opisao svoju situaciju i okačio sliku cepanice teške preko dva kilograma koja ga je koštala 12.100 dinara, a koja je stigla post-ekspresom na njegovu kućnu adresu. Međutim, oglas je danas izbrisan.

U oglasu je napisao i da se prodavac zove Saša Kostić, da je iz Bačke Topole, a da često koristi i nadimak Kosina. On je "prodavcu" otvoreno fizički zapretio ukoliko mu se ne javi u toku jučerašnjeg dana i vrati mu novac.

Petrović za portal Mondo kaže da je bio šokiran kada je otvorio kutiju i video da se u noj nalazi drvo i da je odmah reagovao.

"Nisam mogao da verujem. Otišao sam u poštu i zamolio ih da zustave pošiljku sa novcem, ali su mi rekli da to nije moguće i da odem u policiju. Tako sam i uradio, ali su i u policiji isprva bili nezainteresovani za moj slučaj. Rekli su mi: Zašto kupuješ preko Interneta", požalio se Nenad.

Ipak, policajci su ipak napisali prijavu i naveli da se radi o prevari, ali Petrović kaže da ne očekuje da će prevaranta goniti jer se radi o maloj sumi.

Prevareni mladić je, kako kaže, pokušao da dobije prodavca na telefon koji je bio postavljen na sajtu, ali je on bio nedostupan.

"Nadam se da će mi u pronalaženju prevaranta pomoći žiro račun na koji sam uplatio novac, a koji su mi dali u pošti. Važno mi je da se raskrinkaju takve prevare", iskren je Petrović koji je već pokušao da dodje do telefona ili IP adrese prodavca.

"Bilo je nekoliko sumnjivih naloga prodavaca iz Bačke Topole koji su kao i pomenuti Kostić sami sebi dali ocene, ali su oni takođe, izbrisani. Takođe, obratio sam se za pomoć i sajtu "Kupujem –prodajem" ali su me oni usmerili na aplikaciju u kojoj treba da napišem broj oglasa prodavca, što ja nisam mogao jer je oglas izbrisan."

Petrović kaže da mu se tokom jučerašnjeg dana javilo nekoliko ljudi iz Vojvodine i Niša koji su na sličan ili isti način nasamareni kupujući na pomenutom sajtu i da je sasvim moguće da su "žrtve" iste osobe.

Inače na samom sajtu ne može se naći broj telefona pa smo ostali uskraćeni za informaciju kakva je procedura u ovakvim slučajevima i kako se postupa sa prodavcima - prevarantima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.02.2013. 18:37
Lopovi rastu ko pečurke posle kiše!
Utorak 05.02.2013. 08:45
Da, zaista, zasto kupuje preko interneta, u Srbiji.
Ponedeljak 04.02.2013. 19:31
A pazi i pametno pitanje policajaca: Zasto kupujes preko interneta?...to je u savremenom svetu smesno...preko interneta se odavno mnogo kupuje...samo sto kod nas ocigledno nista nije ni zasticeno ni provereno pa su prevaranti videli da se mogu lepo okoristiti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online