Subota 8. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 06.02.2013.
12:03
B. Đokić - Vesti A

Vučić rešio da se reši Dačića

Afera sa sastancima premijera Ivice Dačića sa Rodobljubom Radulovićem, jednim od glavnih ljudi klana Darka Šarića, puštena je u javnost uz znanje potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i prvi je korak u obaranju Vlade. Kako "Vesti" saznaju iz izvora u srpskoj vladi, vrh Srpske napredne stranke je pre nekoliko meseci formulisao plan u tri tačke.

KO SE ZADNJI SMEJE, NAJSLAĐE SE SMEJE: Tomislav Nikolić, Ivivca Dačić i Aleksandar Vučić
 



Prvo se kreće sa borbom protiv korupcije, odnosno protiv onih koji su proteklih godina najviše pokrali u državnim i javnim preduzećima. Glavni na udaru je vrh SPS-a, pogotovo premijer Dačić, o čijim se kontaktima sa članovima Šarićevog klana u potaji govori već godinama. Hapšenjima će SNS pokušati da dovede SPS ispod cenzusa. Već je sa Demokratskom strankom dogovoreno formiranje koalicije za jesen ove godine - saznaju "Vesti" od izvora u Vladi Srbije.


Vučiću, takođe, odgovara što je krivica za otvaranje afere sa Dačićem i Radulovićem pala na DS, odnosno njihovog potpredsednika Mikija Rakića, koji je bio koordinator bezbednosnih službi i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost u prethodnoj Vladi.

- Da je sve urađeno u dogovoru može se jednostavno videti iz tako očiglednog nenapadanja DS-a i SNS-a. Čak je u svojoj nedavnoj izjavi Vučić "abolirao" Rakića, rekavši da nije počinio krivično delo. Njih dvojica, Vučić i Rakić, poslednjih meseci intenzivno sarađuju i gotovo su u svakodnevnom kontaktu. Kada je stupio na dužnost, Rakić je Vučiću doneo dokumenta o umešanosti pojedinaca iz prethodne vlasti u korupciju, dao mu kontakte i uputio gde da traži dokaze. Vučić je pre toga donekle znao šta se dešava, ali kada su mu predočena dokumenta, video i audio snimci, on se zaprepastio, zbog čega mu je nekoliko puta pozlilo - dodaje izvor "Vesti".

Kako saznajemo, otvaranje afere sa Radulovićem i Šarićem je tek početak obračuna.

- Vučić davi Dačića kao zmija žabu. Za desetak dana biće obznanjen slučaj sa uništavanjem jedne nekada moćne državne firme, gde su glavni akteri članovi SPS-a i nekoliko njih će se naći iza rešetaka. Na taj način, Vučić pokušava sistematski da snizi rejting SPS-a, prvo zbog kriminala u koji su upleteni članovi te partije, ali i zbog toga što će većina glasača preći na njegovu stranu. Sva zaklinjanja u jedinstvo Vlade i planovi za dalji rad su samo maska - dodaje naš izvor.
 

Kako je počelo

 

Za Branka Lazarevića, bivšeg Dačićevog šefa kabineta, postoji mnogo dokaza o kriminalnim aktivnostima, saznaju "Vesti" u MUP-u Srbije.


- Čim je stupio na funkciju, Lazarević je tražio da ode u Odeljenje operativne tehnike, gde se presreću pozivi i prisluškuje, kao i da mu se dostavi spisak svih osoba "pod merama". Vrhu policije je to bio signal za uzbunu, jer ni direktor policije, ni načelnik Uprave kriminalističke policije nemaju taj spisak, niti idu u to odeljenje. Odmah se došlo do informacije da Lazarević nešto radi sa Šarićevim klanom, i tako je počela istraga - saznaju "Vesti". 


Snimci Šarićevih žurki


Dok je bio na vrhuncu moći, Šarić je pravio spektakularne žurke, većinom u rodnim Pljevljima. U to vreme malo ko je krio da se sastajao sa njim.


- Kad biste pogledali te snimke i ko je sve na njima, kosa bi vam se digla na glavi. Šarić se sastajao sa raznim ljudima koji imaju uticaja u Srbiji, kako bi od njih dobijao informacije, a oni od njega novac. Jedan od glavnih doušnika bio mu je nekada visoki funkcioner MUP-a Srbije, sada blizak jednoj partiji. Pre nekoliko godina kod njega u gostima snimljen je i jedan od bliskih saradnika pokojnog Zorana Đinđića - saznaju "Vesti".


Stefanović: Čekamo rezultat istrage

 

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović (SNS) ocenio je da će Vlada opstati sve dok državni organi ne završe istragu o susretima premijera Ivice Dačića sa članovima narko-klana Darka Šarića. On je za TV B92 rekao da očekuje u razumnom roku rezultate istrage.


- Ne verujem da će to trajati 10 godina - rekao je Stefanović. 

POVEZANE VESTI

Sreda 06.02.2013. 12:11
Sve kriminalce na robiju! Daće Bog i mog bivšeg direktora, da im "#$% po spisku.
Sreda 06.02.2013. 12:14
Zato mora da padne Djilas i Beograd.Mislim da su ovo patke iz rukava dobrog andjela, kako bi se isprslili demokrate i napravile jos vise gresaka.Moras da ih namamis pre nego opalis. SNS igra na dva koloseka, kako inace objasniti odlazak tolikog broja radikala u niihove redove.Tesko da je bas toliko naroda prodano za stampane papire bez pokrica u zlatu, ili po naski da su g....a.Datum nece da nam daju u EU, ali Americi odgovara nestabilnost evropskog kontinenta i zato ona gura tamo, dok kapital odlazi preko bare. Problem je sta i oni imaju plan B, a to je nestabilnost pre nestabilnostioluja za sever ako ne slusamo. Mi treba da igramo pametno i cekamo Ruse, narod ce da prelomi, videcete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online